Ελληνίδα μητέρα μαθητή που βρίσκεται στην Ιταλία: Το ταξιδιωτικό πρακτορείο πρότεινε την επιστροφή τους με πλοίο

Απεργούν αύριο οι ελεγκτές της εναέριας κυκλοφορίας στη γειτονική μας χώρα


ΕΛΛΑΔΑ
16:54
24/02/2020
Ελληνίδα μητέρα μαθητή που βρίσκεται στην Ιταλία: Το ταξιδιωτικό πρακτορείο πρότεινε την επιστροφή τους με πλοίο
2
loading

Κραυγή αγωνίας εκπέμπουν οι γονείς των μαθητών της τρίτης τάξης του 4ου Λυκείου Καλαμαριάς, καθώς τα παιδιά τους φαίνεται ότι θα εγκλωβιστούν στην Ιταλία.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Οι μαθητές βρίσκονται εκδρομή στην Ιταλία και επρόκειτο να επιστρέψουν αύριο. Η απεργία ωστόσο την οποία έχουν προκηρύξει για την Τρίτη οι ελεγκτές της εναέριας κυκλοφορίας στην Ιταλία, έχει ως συνέπεια την ακύρωση της πτήσης που θα μετέφερε τους μαθητές πίσω στη Θεσσαλονίκη.

Όπως εξηγεί μητέρα μαθητή του σχολείου μιλώντας στο thestival.gr, «το ταξιδιωτικό πρακτορείο πρότεινε ως εναλλακτική λύση την επιστροφή των μαθητών με πλοίο, σήμερα».

Όπως εξηγεί όμως, η λύση αυτή δεν βρίσκει σύμφωνους όλους τους γονείς, καθώς αρκετοί ανησυχούν για θέματα ασφαλείας.

Οι γονείς καταγγέλλουν πως οι αρμόδιοι φορείς αδιαφορούν και πως δεν ενδιαφέρθηκαν να λύσουν το θέμα.

Τονίζουν μάλιστα πως θα πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση, αφού στην Ιταλία λόγω των κρουσμάτων του κορονοϊού, τα δεδομένα συνεχώς αλλάζουν.

Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, εμφανίστηκε καθησυχαστικός μιλώντας στο thestival.gr.

«Είμαστε σε διαρκή επαφή με όλα τα σχολεία, κάνουμε το καλύτερο. Είμαστε σε συνεχή επαφή με το υπουργείο Παιδείας και Υγείας και όλα θα είναι εντάξει και τα παιδιά θα γυρίσουν εντός των επόμενων ημερών», σημείωσε χαρακτηριστικά αναφερόμενος τόσο στους μαθητές από το 4ο ΓΕΛ Καλαμαριάς όσο και σε εκείνους από τρία σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας που βρίσκονται επίσης στην Ιταλία.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar […]ανεγκεφαλοι γινεις

    Έστειλαν τα παιδιά τους στην Ιταλία ενώ οργιάζουν οι ειδήσεις καθημερινά για την εξάπλωση του ιού και τώρα πρέπει να μεσολαβήσει η κυβέρνηση για την [...]την δικιά τους

  2. avatar Γεωργία 21

    Για ποιο λόγο δεν θα βαλουν τα παιδιά σε καραντινα μετα την επιστροφή τους απο την Ιταλία; Γιατί το κράτος μας βάζει σε τέτοιο μεγάλο κίνδυνο;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει