Συνέδριο με θέμα τη «Συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την προαγωγή της απασχόλησης και της ασφάλισης», διοργανώνει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, την Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Ledra Marriott.

Το θέμα αυτό θα συζητηθεί στο πλαίσιο του 3ο ετήσιου συνεδρίου Labor & Insurance, το οποίο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Το συνέδριο κινείται σε δύο βασικούς και αλληλένδετους άξονες οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής προστασίας.

Κεντρικοί ομιλητές του συνεδρίου θα είναι οι κ.κ. Gregorio De Castro, Political Assistant to the Director for Employment Policies, European Commission και Κωστής Παπαδάκης, Senior Liaison Officer for Greece, International Labor Organization. Ακόμη, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Ιωάννης Βρούτσης και πολλοί άλλοι εκλεκτοί εκπρόσωποι της πολιτικής, ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας.

Στην παρούσα συγκυρία, όπου επικρατεί ανασφάλεια για τις προοπτικές στην αγορά εργασίας και στην ασφαλιστική προστασία, υπάρχει περισσότερο παρά ποτέ η ανάγκη για τη διατύπωση δημιουργικών προτάσεων προς κοινή αξιοποίηση και κατάλληλο συντονισμό των πλεονεκτημάτων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Το Επιμελητήριο υποστηρίζει ακράδαντα ότι η συνεργασία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα αποτελεί ουσιώδη προϋπόθεση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν την πολιτεία, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους.

Στο συνέδριο θα αναλυθούν όχι μόνο τα αίτια που εμποδίζουν τη συνεργασία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, αλλά και επιτυχημένα παραδείγματα από άλλες χώρες καθώς και τα περιθώρια περιορισμού των δημόσιων δαπανών και εισαγωγής σύνθετων αναπτυξιακών μορφών.