Βροχερός θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή 21.02.2020 στην ανατολική και νότια χώρα ενώ σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα θαλάσσια-παραθαλάσσια αλλά και χιόνια στα ορεινά.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές βελτιωμένος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και τα νότια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα Παρασκευή

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο τα 1000 μέτρα). Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες και βαθμιαία αίθριος. Από το βράδυ θα αναπτυχθούν εκ νέου νεφώσεις και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με πρόσκαιρη εξασθένηση το μεσημέρι – απόγευμα σε 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, κυρίως στη Θράκη, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Πρόσκαιρα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Από το βράδυ και από τα δυτικά εκ νέου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στα θαλάσσια 7 και νωρίς το πρωί στο Θρακικό τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από 01 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, κατά τόπους στα νότια αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές και γρήγορη βελτίωση.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση στα 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι και από τα βόρεια.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη.

Άνεμοι: Βορείων διευθύνσεων 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα νότια μέχρι το μεσημέρι.

Άνεμοι: Στα νότια, από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε βόρειους βορειοδυτικούς 6 με 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός το Σάββατο

Στα βορειοδυτικά λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και στα ηπειρωτικά ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας όπου πιθανώς να χιονίσει πρόσκαιρα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια και θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και στο Αιγαίο βαθμιαία 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Φτιάχνει ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή τοπικές βροχές αναμένονται μόνο στην Κρήτη και το πρωί στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6, στο Αιγαίο 7 και στα νότια 8 μποφόρ, στρεφόμενοι σε βόρειους βορειοδυτικούς με εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και τα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές, όμως παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Αίθριος ο καιρός την Δευτέρα και την Τρίτη

Την Δευτέρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα βορειοανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, που από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, όμως παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Παρόμοιος καιρός και την Τρίτη οπότε αναμένονται μόνο τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά και από το βράδυ στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.