Στο διοικητή του νοσοκομείου Χανίων, Χαράλαμπο Δουλγεράκη, παραδόθηκε το πόρισμα από την Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διενεργήθηκε μετά από τις καταγγελίες της διευθύντριας της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου, βάσει των οποίων υπήρχαν παράνομες συναλλαγές από γιατρούς του ιδρύματος.

Η ΕΔΕ είχε ανατεθεί στο διευθυντή των ιατρικών υπηρεσιών, Γιώργο Αρχοντάκη, που όπως δήλωσε χαρακτηριστικά σε τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, «φαίνεται ότι κάτι υπάρχει αλλά είναι πολύ μικρό. Μπορώ να σας πω ότι η όλη ιστορία εντοπίζεται σε 2-3 άτομα. Και η διοίκηση και εγώ είμαστε αποφασισμένοι αυτά τα άτομα να τα απομονώσουμε».

Όπως είπε ο Αρχοντάκης, στο πλαίσιο της ΕΔΕ εξετάσθηκαν 85 άτομα από το νοσοκομείο, όλοι οι διευθυντές των κλινικών, οι αναπληρωτές διευθυντές, ο σύλλογος γιατρών ΕΣΥ του νοσοκομείου, ο σύλλογος εργαζομένων, ενώ αποφασίσθηκε να εφαρμοσθεί ηλεκτρονική έκδοση των εισιτηρίων για το νοσοκομείο, ώστε να ελέγχεται από τον ίδιο, τη διοίκηση, το επιστημονικό συμβούλιο και τις κλινικές.

Με τον τρόπο αυτό, όπως εξήγησε, θα εκλείψουν οι όποιες πελατειακές σχέσεις και δε θα γίνονται παρατυπίες. «Θα τηρείται αυστηρή προτεραιότητα μέσω του ελέγχου», τόνισε και κάλεσε τους πολίτες όταν αντιλαμβάνονται παρατυπίες να τις καταγγέλλουν.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι υπάρχει σχέση γιατρών με φαρμακευτικές εταιρείες που καλύπτουν σε κάποιες περιπτώσεις τα έξοδα γιατρών για εκπαιδευτικά ταξίδια και σεμινάρια.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι αυτό μπορεί να γίνει γνωστό και μέσω του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, καθώς οι εταιρείες δηλώνουν στον ΕΟΦ τις σχετικές λίστες των γιατρών ώστε να έχουν έκπτωση 10%.