Αναστάτωση επικράτησε νωρίς το απόγευμα στο Αεροδρόμιο Χανίων καθώς αεροπλάνο τύπου Boeing 737, με 140 επιβάτες, λίγη ώρα μετά την απογείωση του, παρουσίασε πρόβλημα στο πιλοτήριο και αναγκάστηκε να επιστρέψει στον αερολιμένα, ενώ όπως αποδείχτηκε επρόκειτο για «λάθος» συναγερμό.

Πιο συγκεκριμένα, τα μηχανήματα στο πιλοτήριο του αεροπλάνου εμφάνισαν ενδείξεις για περιστατικό πυρκαγιάς και όπως ανέφερε στο Flashnews.gr, o αερολιμενάρχκης κ. Καστρινάκης, οι πιλότοι ζήτησαν να πραγματοποιήσουν αναγκαστική προσγείωση.

Στο αεροδρόμιο σήμανε συναγερμός και τέθηκε σε ισχύ σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ενώ οι πιλότοι με απόλυτη ψυχραιμία και επαγγελματισμό, ολοκλήρωσαν την προσγείωση του αεροπλάνου στα επόμενα τρία λεπτά από την ώρα που είχαν εκπέμψει το σήμα κινδύνου.

Οι επιβάτες εκκένωσαν με ασφάλεια το αεροπλάνο, και ύστερα από τον εξονυχιστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν οι τεχνικοί στο αεροσκάφος, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξε φωτιά και η ένδειξη ήταν λανθασμένη.

Στις 19:43, το αεροπλάνο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο με προορισμό τη Νορβηγία, δίνοντας τέλος στην μικρή περιπέτεια των 140 επιβατών.