Σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας με στόχο την πραγματοποίηση παναυτικού συνεδρίου και τη διενέργεια εκλογών ζητούν εννέα ναυτεργατικά σωματεία που βρίσκονται σε έντονη αντιπαράθεση με τον γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Γιάννη Χαλά.

Με σημερινή νέα ανακοίνωσή τους, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, τα ναυτεργατικά σωματεία αναφέρουν ότι «ο ΓΓ της ΠΝΟ δεν διστάζει, στην αγωνιώδη προσπάθειά του για να διατηρηθεί στην εξουσία, προκειμένου να απολαμβάνει τις παχυλές αμοιβές του, να επιστρατεύει όλα τα μέσα, ενάντια σε κάθε έννοια υγιούς, συλλογικού και δημοκρατικού συνδικαλισμού, βάλλοντας σαν γενίτσαρος σύντροφος κατά της πλειοψηφίας των Ναυτεργατικών Σωματείων και των μελών τους που απαιτούν και διεκδικούν το αυτονόητο. Δηλαδή μία υγιή και ενεργή ΠΝΟ, αρωγό στον καθημερινό αγώνα των ναυτεργατών μακριά από τις νεοϊδεοληψίες και τους νεοτακτικισμούς εξουσίας που χαρακτηρίζουν τον νυν ΓΓ και τους όψιμους ταξικούς συμμάχους του».

«Ο ξεπεσμός και ο κατήφορος του κ. Χαλά δεν έχει ούτε αρχή ούτε και τέλος και είναι ξεκάθαρος πια όχι μόνον στους Έλληνες Ναυτεργάτες αλλά και στους λοιπούς εργαζόμενους της Χώρας» καταλήγει η ανακοίνωση.