Το ήδη φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Άμφισσας πυροδότησε το αίτημα της υπεράσπισης του Βασίλη Σαραλιώτη να δοθεί αναστολή εκτέλεσης της ποινής του, ενόψει της έφεσης που όπως δήλωσαν, θα καταθέσουν ακόμη και σήμερα.

Η γιαγιά του 15χρονου Αλέξη, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, σηκώθηκε από τη θέση της και κρατώντας μία φωτογραφία του δολοφονημένου εγγονού της άρχισε να φωνάζει: «Ορίστε, ορίστε, για το παιδί αυτό, δείτε ποιον δολοφονήσατε».

Η μητέρα του ειδικού φρουρού, Μεταξία Γεράκη, αντέδρασε λέγοντας: «Δεν σήκωσε το χέρι, δεν έκανε τίποτα ο γιος μου» και η γιαγιά του Αλέξη απάντησε: «Βοήθησε, βοήθησε».

Τη στιγμή εκείνη, ακούστηκε ένας αστυνομικός ο οποίος καλούσε τους συναδέλφους του της φρουράς να βγάλουν έξω την γιαγιά του Αλέξη.

Η εντολή του αστυνομικού εξόργισε τον συνήγορο πολιτικής αγωγής Νίκο Κωνσταντόπουλο, ο οποίος, απευθυνόμενος προς τον αστυνομικό, είπε: «Εσείς θα πάρετε το δίκιο; Με το όπλο στο χέρι θα πάρετε το δίκιο;».

Με λυγμούς, η γιαγιά του 15χρονου μαθητή είπε απευθυνόμενη προς τη μητέρα του Σαραλιώτη: «Το δικό μας το παιδί, είναι στον ουρανό».

Η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Άμφισσας, Βασιλική Βλάχου, ενημερώθηκε για το επεισόδιο με τον αστυνομικό.

Στο μεταξύ, το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να αποφασίσει εάν θα δοθεί αναστολή της ποινής για 10ετη κάθειρξη στον Βασίλη Σαραλιώτη.