Για το μεταναστευτικό μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Πέμπτης ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί και ζητώντας λύσεις από την κυβέρνηση.

Σε επικοινωνία του με την εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» έκανε λόγο για μια κατάσταση που έχει ξεφύγει ενώ μία μέρα νωρίτερα κατά τη διάρκεια της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Περιφέρειας ο Κ. Μουτζούρης είχε πει πως βλέπει την «οικία του να καίγεται» τονίζοντας «δεν μπορούμε να τραγουδάμε όταν τα νησιά μας αλλοιώνονται».

Όπως σημείωσε «έχει καταλυθεί το κράτος στο Βόρειο Αιγαίο», ενώ επεσήμανε πως «η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μας εκχωρήσει σε κάποια άλλη χώρα, έχει αποφασίσει να γίνουμε μια περιφέρεια προσφύγων».

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να γίνει ένα γκέτο» διαμήνυσε ο περιφερειάρχης και πως ανέφερε ότι «κανένας υπουργός δεν έρχεται στα νησιά του βορείου Αιγαίου».

«Η κατάσταση έχει εγκαταλειφθεί και το σχέδιο αλλάζει κάθε εβδομάδα, δεν υπάρχει σχέδιο» είπε ενώ παράλληλα κάλεσε τους υπουργούς «να φύγουν από τα γραφεία τους σήμερα και να έρθουν στο Αιγαίο», καθώς όπως δήλωσε «καταλύεται το κράτος».