Καταγγελίες γονέων για παιδικούς σταθμούς που ενώ έχουν χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, ζητούν, χωρίς φυσικά να κόβουν απόδειξη, επιπλέον χρήματα για να σιτίσουν τα παιδιά, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Μια ανάλογη καταγγελία ήρθε στο φως μέσα από την εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1». Η μητέρα ενός παιδιού από το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης είπε «Φέτος ξανακάναμε τα χαρτιά μας, ξαναμπήκαν στο ΕΣΠΑ. Φέτος ζητούν 60 ευρώ το μήνα από τον ίδιο παιδικό σταθμό. Κι επειδή αδυνατούμε να τον πληρώσουμε, είπα ότι θα απευθυνθούμε και σε άλλο παιδικό σταθμό και δεν ξέρω τι διαδικασία χρειάζεται για να αλλάξεις παιδικό. Στον άλλο παιδικό σταθμό που απευθυνθήκαμε ζήτησαν 100 ευρώ το μήνα».

Η καταγγέλλουσα μάλιστα εξέφρασε και την απορία της «Ενώ αυτά τα χρήματα τα παίρνουν από το κράτος, γιατί ζητούν από τους γονείς που αδυνατούμε, να δίνουμε αυτά τα χρήματα;», είπε χαρακτηριστικά και όταν ρώτησε γιατί θέλουν τα χρήματα ενώ έχουν χρηματοδοτηθεί, η απάντηση που της δόθηκε, ήταν: «Μας είπαν ότι τους έστειλαν χαρτιά και ότι τους έκοψαν από το ΕΣΠΑ λεφτά και δεν θα πάρουν τα λεφτά που προβλέπεται».