Με παρέμβαση του εισαγγελέα πλημμελειοδικών Ζακύνθου, ξεκίνησε σήμερα η αποκομιδή των απορριμμάτων από τους δρόμους της Ζακύνθου, όπου είχε σταματήσει από την προηγούμενη Παρασκευή.

Χθες το μεσημέρι, ο δήμαρχος Ζακύνθου Νικήτας Αρετάκης, βρέθηκε στο γραφείο της εισαγγελέως, για να δώσει εξηγήσεις για την εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε πόλη και χωριά.

Τα πρώτα κοντέινερ με απορρίμματα έφθασαν στο χώρο επεξεργασίας στην περιοχή του Λίβα, συνοδεία αστυνομικής δύναμης, ενώ σύμφωνα με αξιωματούχους του δήμου Ζακύνθου, η ιδιωτική εταιρεία που είχε σταματήσει την επεξεργασία λόγω οφειλών του Δήμου προς αυτή, ξεκίνησε πάλι εργασίες.

Σε πολλές γειτονιές του νησιού έχουν συσσωρευτεί «βουνά» σκουπιδοσακούλων με την δυσωδία να είναι έντονη ειδικά στην πόλη της Ζακύνθου αλλά να εγκυμονεί κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Σήμερα έγινε συνάντηση του γενικού γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ, Μανώλη Γραφάκο με τον δήμαρχο Ζακυνθου και του Βουλευτή, Διονύση Ακτύπη, με τον εκπρόσωπο της εταιρίας «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΕ», όπου αποφασίστηκε να συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες η αποκομιδή των απορριμμάτων από τους δρόμους και η μεταφορά τους στο Λίβα, με στόχο να καθαρίσει το νησί από τα σκουπίδια, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να μεταφερθούν τα απορρίμματα στο ΧΥΤΥ της Τριανταφυλλιάς, στην Ηλεία.