Εκατοντάδες αφίξεις μεταναστών σε Σάμο, Κω, Μεγίστη, Χίο, Λέσβο και Αλεξανδρούπολη

Δείτε την ανακοίνωση από το Λιμενικό Σώμα


ΕΛΛΑΔΑ
2:15
18/11/2019
Εκατοντάδες αφίξεις μεταναστών σε Σάμο, Κω, Μεγίστη, Χίο, Λέσβο και Αλεξανδρούπολη
24
loading

Περισσότερα από 400 πρόσφυγες και μετανάστες υπολογίστηκε ότι εντοπίστηκαν μέσα σε ένα 24ωρο, την Κυριακή, να επιχειρούν τον διάπλου της στενής λωρίδας θάλασσας που χωρίζει τα ελληνικά νησιά, από τα τουρκικά παράλια.

Από τις καταγραφές που έγιναν, διαφαίνεται μία αυξητική τάση των μεταναστευτικών ροών και μία σχεδόν ανεξέλεγκτη - από τις τουρκικές αρχές - δράση των διακινητών. Η Χίος, η Λέσβος και η Σάμος αποτέλεσαν και πάλι τους βασικούς προορισμούς, ενώ στη λίστα των αφίξεων, την Κυριακή, εντάχθηκαν και οι Κω, Μεγίστη και Αλεξανδρούπολη.

Πιο συγκεκριμένα, στη Χίο εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 156 άτομα, στη Σάμο 89, στη Λέσβο 87, στην Κω 30, στην Αλεξανδρούπολη 39 και στη Μεγίστη άλλοι 11.

Πιο αναλυτικά η ενημέρωση από το Λιμενικό Σώμα:

1)Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα ενός (41) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Συγκεκριμένα, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Σάμου, πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Βαθέος. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

2)Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι τεσσάρων (24) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX.

Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ν.Κω, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με επιβαίνοντες τους εν λόγω αλλοδαπούς. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον επιβατικό λιμένα Κω. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

3)Στον εντοπισμό έντεκα (11) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ, ταχύπλοο σκάφος, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Ο χειριστής του εν λόγω σκάφους αρχικά δε συμμορφώθηκε στα ηχητικά και οπτικά σήματα του πληρώματος του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και επιχείρησε να διαφύγει, εκτελώντας παράλληλα επικίνδυνους ελιγμούς.

Ακολούθησε καταδίωξη, ενώ ερρίφθησαν προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους και το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, ενώ συνελήφθη ο 33χρονος αλλοδαπός χειριστής – διακινητής. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μεγίστης.

4)Στον εντοπισμό έξι (06) αλλοδαπών καθώς και στη σύλληψη του 22χρονου αλλοδαπού διακινητή τους προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΨΑΛΙΔΙ'' ν. Κω, ταχύπλοο σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα με έναν (01) επιβαίνοντα. Ο χειριστής του εν λόγω σκάφους αρχικά δε συμμορφώθηκε στα ηχητικά και φωτεινά σήματα του πληρώματος του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και διατήρησε μεγάλη ταχύτητα, εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Ακολούθησε καταδίωξη με ρίψη στοχευμένης βολής ακριβείας στον εξωλέμβιο κινητήρα του σκάφους, που είχε ως αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του και τη σύλληψη του 22χρονου αλλοδαπού χειριστή – διακινητή. Στη συνέχεια, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντόπισαν τους ανωτέρω αλλοδαπούς οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί επί της ακτής, ενώ από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω σκάφος.

5)Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα εννέα (39) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Συγκεκριμένα, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Μυτιλήνης, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθη ο 27χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.

6)Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα οκτώ (48) αλλοδαπών προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''. Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΧΑΡΑΜΙΔΑΣ” ν.Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθη ο 34χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.

7)Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα οκτώ (48) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Συγκεκριμένα, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος ν.Σάμου. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

8)Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα εννέα (39) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του λιμένα Αλεξανδρούπολης, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Άλλα 156 άτομα στη Χίο

Συνολικά 156 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων περισυνέλλεξε μέσα από 3 περιστατικά σε Γρίδια, Καταρράκτη και Καρφά το Λιμεναρχείο Χίου το πρωί της Κυριακής.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Ελέγχου Συνόρων, μεταφέρθηκαν από τη Χίο στη ενδοχώρα μόλις 8 ατόμα, με τον συνολικό αριθμό των προσφύγων και των μεταναστών στο νησί – χωρίς τις αφίξεις της Κυριακής- να ανέρχεται σε 5.171 άτομα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

24
σχόλια
 1. avatar Ήσυχος

  Κύριοι της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης αφήστε τις κοκορομαχίες, ενώστε τον ελληνικό λαό στο επικίνδυνο πλέον πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και από κοινού λύστε με τον καλύτερο τρόπο το πρόβλημα.
  Μην ξεχνάτε ότι κυβέρνηση υφίσταται όταν υπάρχει και χώρα για να κυβερνηθεί.

 2. avatar Δημ. Τ.

  Η Ελλάδα καταλαμβάνεται από τα στίφη των λαθρομεταναστών! Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση της ΝΔ ανακάλυψε από τι κινδυνεύει η χώρα... Από τους φοιτητές και τα... Εξάρχεια!

 3. avatar Νεκρός της ΕΡΤ

  Όσο συνεχίζετε να γράφετε δακρύβρεχτα άρθρα για "κυνηγημένες" "ανθρώπινες ψυχές" που πρέπει να υποδεχθούμε θέλουμε - δε θέλουμε, τόσο θα στηρίζετε τον Ερντογάν και την καταστροφή της πατρίδας μας.

 4. avatar Montazieros

  Γιατί δεν μπαίνουν παράνομα και στη Βουλγαρία, μήπως δεν έχει σύνορα με την Τουρκία ?
  Γιατί άραγε "επιλέγουν" μόνο τη χώρα μας ?

 5. avatar Αχαχούχα

  Ποιος έδωσε την εντολή να ανοίξουν πυρ οι λιμενικοί, με κίνδυνο να σκοτωθεί ένας νεαρός παράτυπος μεταφορέας παράτυπων μεταναστών;

  1. avatar Ευπατριδης

   Σε λίγο,ο Ελληνικός λαός...

 6. avatar ΞΕΦΤ.ΕΛ (Ξεφτιλισμένος Έλληνας)

  Διάσωση από τί; Δεν είναι πρόσφυγες, που τρέχουν να απομακρυνθούν από πυρά πολεμικής σύρραξης. Είναι μετανάστες και πολλοί από αυτούς, από περιοχές, που δεν υπάρχει καν πόλεμος. Οπότε αλλάξτε το λεξιλόγιό σας, γιατί γίνεται μελό. Δεν υπάρχει διάσωση.

 7. avatar sa patistas

  Σε λιγο διαστημα και οι νεοι παρατυποι θα εχουν χαρακτηριστει σαν ευαλωτοι για προωθηση στην απεραντη ενδοχωρα του γιουνανισταν ,σε διαμερισματα, ξενοδοχεια, camps φιλοξενιας και αλλους χωρους , για απεριοριστο χρονο διαμονης. Εν τω μεταξυ νεες μαζες εν δυναμει νεων μεταναστων που ερχονται αεροπορικως στην Πολη θα ετοιμαζονται και αυτοι για τουρισμο ( ολα πληρωμενα) στο γιουνανισταν.

 8. avatar Ερρίφθησαν προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα;

  Βασικά είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό, πρόκειται μάλλον για επικοινωνιακού τύπου τέχνασμα. Αλλά ακόμη και έτσι να είναι, πάλι τους "διασωσαμε", τους επενδυτές και τους φέραμε στη χώρα που δέχεται όλους και ολα. Απλά διευκολυνθηκαν ακόμη περισσότερο γιατί η "διάσωση" πλέον γίνεται μεσοπέλαγα για να μην ξοδεύουν καύσιμα οι διακινητές και μη τυχόν μπαταρει καμιά λαθροβαρκα και χαθεί το υπερπολυτιμο για εμάς τους ανθρωπιστές, φορτίο. Το σιγουρεύουμε, καταλάβατε? Οι τωρινοί, έχουν καλλίτερο σχέδιο, ακόμη και από τους προηγούμενους απίθανους κυβερνώντες.

 9. avatar 5Zalis

  Άντε να μαζέψεις τα ασημάδευτα Όλα τα καλόπαιδα με τα μαχαίρια και τα ανήλικα των 30ετων εδώ στα σπίτια μας τους έφεραν Μας κοροϊδεύουν πλέον φανερά οι λαθρο Μέτρα ακούσαμε μέτρα δεν είδαμε Φύλαξη ακούσαμε αύξηση είδαμε Ασφάλεια ακούσαμε και ακόμα την ψάχνουμε Μέχρι ποτέ;

 10. avatar Σπεύδε ταχέως

  Θα πρέπει να ενταθούν οι μετακινήσεις προς την ενδοχώρα ώστε να έρχονται ακόμη περισσότεροι κακόμοιροι συνάνθρωποι μας πρόσφυγες από την εμπόλεμη Τουρκία. Με μετακίνηση μόνο 8 και με άφιξη μόνο 156, η περήφανη πολυπολιτισμική κοινωνία του Κυριάκου πότε θα γίνει πραγματικότητα; Θέλετε να μην προλάβει ο κακομοίρης να ολοκληρώσει τη δουλειά του συντρόφου του Αλέξη; Με τι μούτρα τότε θα αντικρίσει την φράου Αγγελική;

 11. avatar Repanis Dimitris

  Η βλακώδης «αποσυμφόρηση» και τα κίνητρα για πολλή πιο πολλή λαθρομετανάστευση που έχει δημιουργήσει η συνεχής δημοσιότητα και δημοσιοποίησή της έχει καταφέρει να έρχονται τώρα πολλοί περισσότεροι από όσους αποσυμφορούνται. Οι κυβερνώντες φαίνεται να είναι άσχετοι από motivation dynamics.

 12. avatar Βρασίδας

  Συγχρονα χοτ σποτ σε ξερονησια με ευρωπαικα κεφαλαια. Οσοι δικαιουνται ασυλο σε συγχρονες δομες φιλοξενιας σε ξερονησια. Οσοι δε δικαιουνται σε προαναχωρησιακες δομες παλι σε ξερονησια. Μονο οταν συνειδητοποισουν τα 100δες εκατ δυνητικων μεταναστων, οτι δεν υπαρχει αλλη προοπτικη πλην Ελληνικου ξερονησιου, θα σταματησουν να ερχονται και η μουσουλμανικη εισβολη θα λαβει τελος.

 13. avatar Kissa Anna

  ΝΒ - οκ, αντε και να καταλάβω ότι δεν θέλετε να χρησιμοποιείτε τη λέξη λάθρο (αν και είναι σωστά ελληνικά... παράνομος επιβάτης λέτε σε άλλα άρθρα ή λαθρεπιβάτης????). Αλλά το ότι δεν βάζετε ΚΑΝ τη λέξη παράνομος με υπερβαίνει.... πρόσφυγες και μετανάστες λέτε.
  1ον δεν είναι απλοί μετανάστες είναι παράνομοι, νταξ???? και
  2ον με δεδομένο ότι μόνο το 5% είναι πρόσφυγες να λέτε μόνο παράνομοι μετανάστες.

 14. avatar Δεν μας λέτε

  πόσοι είναι οι πρόσφυγες και πόσοι οι μετανάστες

 15. avatar Ψοφοφόρος

  Με ένα απλό νόμο του κράτους θα είχαν αλλάξει όλα. Πχ. Αν δεν μπορέσουμε να επαληθεύσουμε την ταυτότητά σας, θα είσαστε υπό κράτηση. Αλλά εδώ βλέπουμε να μπουκάρουν ετσιθελικά και με απαίτηση για παροχές και επιδόματα από όλο το κόσμο. Ανεξέλεγκτη εισαγωγή μιζέριας. Ντροπή για τους υπεύθυνους, καταδικάζουν την Ελλάδα στη χειρότερη μιζέρια.

 16. avatar προσφυγγα

  κυριο κουλη πορυ καρο. μας πηγκε ξενοντοχειο μας ντινει λεφτα πορυ καλυτερα απο κυριο τσιπρα τωρα. ευχαριστουμε πολυ και ψηφοφορους κυριο κουλη που ειναι ανοικτομυαλοι και οσοι και να ερθουμε πατριδα σαςδε λενε τιποτα . τωρα με κυριο κουλη ερκομαστε ολο και πιο πολλοι...

 17. avatar Που πάμε ρε

  Ρε που πάμε ρε με δαύτους; Πάτο δεν έχει το βαρέλι ... θα εξαφανίσουν τη χώρα με την δικαιολογία της μετανάστευσης ;! ΚΟΥΛΗ ΚΑΝΣ ΚΑΤΙ !!

 18. avatar Νέο Ελλαδιστάν

  Παρακολουθούν ειδήσεις από τα iPhone τους οι λαθρο .Έμαθαν ότι ο κουλης νοστιμουλης άδειασε τα νησιά και τους πήγε στην ενδοχώρα οπότε σου λέει ας γεμίσουμε ξανά τα νησιά και κάποια στιγμή θα μας παει και μας.Είναι πολλά τα λεφτά.Τσάμπα φαγητό ρευμα νερο προπληρωμένη κάρτα .Οι Συριοι που έχουν πραγματική είναι το 2%.Οι υπόλοιποι είναι Αφρική Πακια Ασιάτες κάθε καρυδιάς καρύδι όλο ξαναμενη άντρες.Καληνυχτα Ελλάδα.Συγχαρητήριά οσοι ψηφισατε κουλλη

 19. avatar Ελληνοαμερικανος

  Χρυσές δουλειές κάνει το λιμενικό έμαθα ότι αγοράζουν ακίνητα οι λιμενικοί στην Γλυφάδα και στη Εκάλη εύγε.

 20. avatar spyrospeiratis

  ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΣΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΛΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ. Η ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΑΤΑΝΑΣΤΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΣΥΡΙΖΑΙΚΩΝ Μ.Κ.Ο. ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ 3.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΑΝΕ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΥΣ.

  1. avatar οι πιο πολλες μκο ανηκουν στην εκκλησια και σε δεξιους

   επεσε και η προπαγανδα σας οτι τους φερνει ο τσιπρας αφου αυξηθηκαν επι νδ οι ροες

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει