Την Κατρίνα Τσάνταλη, γόνο της γνωστής οικογένειας οινοποιών, υποδέχθηκε χθες Τετάρτη βράδυ η Ελεονώρα Μελέτη στα «Μεσάνυχτα».

Η Κατρίνα εξήγησε πώς η αγάπη της για τα ζώα την οδήγησε να γίνει συγγραφέας παιδικών βιβλίων και πώς η αγάπη της για τα παιδιά την ταξίδεψε μέχρι την Αφρική, προκειμένου να βοηθήσει στο χτίσιμο σχολείων για άπορα παιδιά ενώ αποκάλυψε πώς ένιωσε όταν στα 19 της διαγνώστηκε ότι πάσχει από μια απειλητική ασθένεια που καταλήγει σε τύφλωση.

«Είναι πολύ δημιουργικός ο χώρος του κρασιού, αλλά όταν μεγάλωσα ήθελα να κάνω και δικά μου πράγματα. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι οπαδός των κρασιών μας. Τα αδέσποτα σε μαθαίνουν να δίνεις χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα.

Μέσα από τα βιβλία μου προσπαθώ να μάθω στα παιδιά για τον ρατσισμό. Όταν είδα τις συνθήκες διαβίωσης στην Αφρική με έπιασε απελπισία. Θα εκδοθούν τα βιβλία μου σε σύστημα Μπράιγ.

Το πρόβλημα στα μάτια

Η Κατρίνα Τσάνταλη αποκάλυψε παράλληλα, πώς ένιωσε όταν στα 19 της διαγνώστηκε ότι πάσχει από μια απειλητική ασθένεια που καταλήγει σε τύφλωση.

«Μελαχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια λέγεται το θέμα που έχω με το μάτι μου. Όταν μου το είπαν ούτε εγώ το θυμόμουν. Όταν το ανακάλυψα σπούδαζα στην Αγγλία. Συνειδητοποίησα πως κάτι πάει λάθος με τα μάτια μου και νόμιζα πως έχω μυωπία. Έκλεισα ραντεβού και με κράτησαν 7 ώρες. Στο τέλος ο Άγγλος γιατρός μου είπε πως έχω αυτή την ασθένεια και δεν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω. Και ότι μέχρι τα 25-28 θα χάσω πλήρως την όρασή μου και στα δύο μάτια. Δεν ήθελα να πω κάτι στους γονείς μου μέχρι να είμαι σίγουρη» είπε και συνέχισε:

«Πήρα κλαίγοντας τον μπαμπά μου και του είπα ότι θα χάσω την όρασή μου. Είμαι πάρα πολύ τυχερή γιατί είναι μόνο στο ένα μου μάτι. Κάνουν ισορροπία τα μάτια μου και βλέπω κανονικά… Κάνω τις εξετάσεις μου κάθε χρόνο, βλέπω πως πηγαίνει. Στην αρχή τρομοκρατήθηκα. Κοιμόμουν με ανοιχτά τα φώτα. Ό,τι είναι το αντιμετωπίζω» είπε, μεταξύ άλλων, η Κατρίνα Τσάνταλη.