Σε κλίμα οδύνης, συγγενείς, φίλοι και συναθλητές είπαν σήμερα το τελευταίο αντίο στον 21χρονο πολίστα Αδαμάντιο Μαντή, ο οποίος έπεσε θύμα τροχαίου τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

Η κηδεία έγινε στο κοιμητήριο του Παλαιού Φαλήρου, όπου βρέθηκε πλήθος κόσμου για να αποχαιρετίσει τον νεαρό αθλητή που έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή.

Το τροχαίο που προκάλεσε τον θάνατο του Αδαμάντιου Μαντή σημειώθηκε επί της λεωφόρου Ποσειδώνος στο ρεύμα προς Γλυφάδα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Ο 21χρονος, έπαιξε το μεσημέρι με την ομάδα του, τον Ναυτικό όμιλο Χίου και το βράδυ βγήκε βόλτα με έναν συναθλητή του.

«Ήμουν τυχερή γιατί είχα ένα πολύ καλό παιδί, η καλοσύνη του φαινόταν από το χαμόγελο του και η ομορφιά του προσώπου του ήταν και μέσα στη ψυχή του. Υπήρχε ένα αυτοκίνητο σταματημένο σε δρόμο που είναι μέσα σε πόλη με αλάρμ. Όταν βλέπεις κάτι τέτοιο μπροστά σου το πιο πιθανό είναι πως θα βγει κάποιος από μέσα. Μα άνθρωπος, μα σκύλος, μα κάτι ζωντανό, δεν γκαζώνεις να τον σκοτώσεις. Βρέθηκα χωρίς να έχω το γέλιο του και το χαμόγελό του και την ύπαρξή του όλη χωρίς να φταίει το παιδί μου πουθενά. Δεν ξέρω αν μπορώ να κάνω κουράγιο, δεν ξέρω πως μπορώ να διαχειριστώ την αυριανή ημέρα, είναι πολύ δύσκολο να αποχαιρετήσω το παιδί μου. Νοιώθω οργή γιατί τον έχασα άδικα. Τον έχασα άδικα σαν να πυροβολείς κάποιον πισώπλατα» είπε η μητέρα του στην κάμερα του χθεσινού κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha.

«Ήταν ένα παιδί που μόνο γέλαγε, μόνο, μόνο… ένα παιδί με χαμόγελο. Και καλός αθλητής ήταν και υποσχόμενος τερματοφύλακας. Ένα παιδί με γέλιο μόνο, καλοδιάθετο παιδί. Ήταν τραγικό αυτό το πράγμα, τραγικό, τραγικό. Ένας κόμπος σε μένα, αλλά εδώ πέρα τώρα, πάντα λέμε, αυτός που φεύγει και η οικογένειά του είναι ο σταυρός», ανέφερε ο προπονητής του, Δημήτρης Κραβαρίτης.

«Φεύγανε 12:00 να βγουν να πάνε βόλτα και κάτι ακουγόταν στο αυτοκίνητο μπροστά στη ρόδα, στην πινακίδα; Οδηγούσε το άλλο το παιδί. Σταματήσανε αριστερά εκεί στο ύψος του Καραϊσκάκη, πάνω στη γέφυρα. Αλάρμ, σταματήσανε, κατέβηκε αυτός να κοιτάξει μπροστά, αν είναι η πινακίδα ή κάτι. Και ένα αυτοκίνητο έπεσε πίσω. Το αυτοκίνητο, ένα smart ήταν, αυτό γύρισε επί τόπου και τον χτύπησε πάνω στην μπάρα, εκεί» σημείωσε ο προπονητής του.