Το Poseidonion Grand Hotel, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του, συνεχίζει και φέτος το καλοκαίρι να ενισχύει την πολιτιστική ζωή των Σπετσών, με τη διοργάνωση σημαντικών εικαστικών εκθέσεων – happenings, με ελεύθερη προσέλευση για το κοινό, στους χώρους του ξενοδοχείου.

Έπειτα από την επιτυχημένη διοργάνωση, για 3η συνεχή χρονιά, της έκθεσης ζωγραφικής με ναυτικά θέματα, της Χρύσας Δελαπόρτα, στο πλαίσιο της διεθνούς βεληνεκούς διοργάνωσης, Spetses Classic Yacht Race, διοργανώνεται η έκθεση ζωγραφικής «Nostalgia.gr» με στόχο να αγγίξει τις χορδές των αναμνήσεων μας.

Από τις 18 Ιουλίου έως τις 19 Αυγούστου, στο lobby του ξενοδοχείου θα ξεκινήσει ένα μαγικό εικαστικό ταξίδι με έργα του Παύλου Σάμιου, της Χρύσας Βέργη, της Εριέττας Βορδώνη και της Ειρήνης Δανιόλου-Νεοφύτου.

Η ιστορικός Τέχνης, Κλέα Σουγιουτζόγλου, που επιμελείται της έκθεσης, θέτει το ερώτημα «Άραγε είναι η Νοσταλγία σήµερα αυτό που υπήρξε; Άφησε το Internet χώρο για αναπόληση κι επιστροφή στο παρελθόν;». Οι ίδιοι, οι ζωγράφοι με τα έργα και κάποιες ιδιαίτερες σκέψεις τους, συμμετέχουν στην αισθητική προσέγγισης του θέματος:


Παύλος Σάμιος:
«Ξεθωριασμένες εικόνες από το παρελθόν, πλημμυρισμένες, έντονα με ευτυχία. Αναμνήσεις που θα ήθελα να ξαναζήσω. Αυτό το αίσθημα νοσταλγίας εμπειριών που έχω ζήσει που μαζί με το παρόν αποτελούν τη βάση της δουλειάς μου…».


Χρύσα Βεργή: «Ζωγραφίζω το αόρατο θαύμα, που έχει μείνει ξεχασμένο στην παιδική μας ηλικία. Τα χρώματα αντικαθιστούν τις λέξεις καθώς επιστρέφουν στην αρχέγονη σιωπή τους. Αυτό το μέρος είναι ιερό, είναι η επιστροφή, η αναζήτηση της παγκόσμιας μητέρας.Το κενό της “νοσταλγίας” αναπληρώνεται-επιτέλους- με την επανασύνδεση…».


Εριέττα Βορδώνη: «Αναπολώ την εποχή που στεκόμασταν μαγεμένοι στην καθαρότητα και τη λάμψη του Ελληνικού τοπίου, που αισθανόμασταν τη ζεστασιά της επικοινωνίας με τα μάτια ή με ένα μόνο άγγιγμα, και αυτό γιατί η καρδιά μας ήταν γεμάτη αγάπη. Ποθώ την εποχή της χαράς και της ανεμελιάς , τρώγοντας παγωτό ενώ παράλληλα ακούγεται ο καλπασμός του αλόγου – σύμβολο τύχης – σε κάποιο σοκάκι των Σπετσών…».


Ειρήνη Δανιόλου- Νεοφύτου: «Νοσταλγία για μένα είναι ο ευκάλυπτος και ο θερινός κινηματογράφος. Νεραντζιές και κουλούρια. Αρμυρίκια και ψαρόβαρκες. Πεύκα και τζιτζίκια. Η ζωή μου: μια μυρωδιά, ένας ήχος, μια εικόνα…».
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013, στις 8 μμ στο lobby του Poseidonion Grand Hotel.