Αναληθή χαρακτήρισε όλα όσα λέγονται για τη σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος 12χρονης, σε χωριό της Μάνης, ο ιερέας που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος του παιδιού, αναφέροντας μάλιστα πως στον ίδιο και την κόρη του η 12χρονη είχε πει πως «την είχε πειράξει» ο παππούς της.

Μιλώντας στο Star, ο ιερέας υποστήριξε πως ουδέποτε πήγε να ασελγήσει σε ανήλικο παιδί, «έχω μεγαλώσει έξι παιδιά και τα πέντε ήταν κορίτσια» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε, επειδή ζούσαν σε μία «τρώγλη», με τους γονείς της μητέρας, κατά παράκληση της μητέρας τους πήρε στο σπίτι του.

«Το παιδί έμεινε ενάμιση μήνα στο σπίτι, η μητέρα έπαθε νευρική κρίση και ειδοποίησα το κέντρο υγείας με την κόρη μου, παραδώσαμε το παιδί στην αστυνομία καθώς δεν έχω ούτε κηδεμονία ούτε επιμέλεια. Εμείς ειδοποιήσαμε το Χαμόγελο του Παιδιού» επιβεβαιώνει.

«Αυτό το παιδί το έχουν μπλέξει, το έχουν βάλει, κατά 90% η μητέρα» γιατί από την πρώτη στιγμή μας είχε πει πως το είχε πειράξει σεξουαλικά ο παππούς του (ο πατέρας της μητέρας του)» συνέχισε.

Σχετικά με την καταγγελία της μητέρας, πως τον είχε βρει μαζί με τη 12χρονη ημίγυμνους μία καλοκαιρινή μέρα, ο ιερέας είπε πως το παιδί είχε μείνει στο σπίτι του από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο, που δεν είναι καλοκαίρι, και πως ουδέποτε έμεινε μόνος μαζί του και ουδέποτε του είπε να πάει στο δωμάτιο μαζί μου

«Το περιέβαλα με στοργή και αγάπη, το διάβαζα να μάθει γιατί δεν είχε πάει ποτέ σχολείο» πρόσθεσε, «είμαι 33 χρόνια ιερέας, δεν έχω δώσει το παραμικρό δικαίωμα».

«Δεν το χτύπησα ποτέ με ζώνη, δεν είμαι βίαιος άνθρωπος, δεν μου αρέσει η βία και ειδικά σε ένα μικρό παιδί» συνέχισε.

Σχετικά με την αναφορά του Χαμόγελου του Παιδιού για απειλές και προπηλακισμούς στο σπίτι της οργάνωσης, όπου φιλοξενούνταν το παιδί, ο ιερέας περιέγραψε πως «όταν η μητέρα βγήκε από το νοσοκομείο με πήρε τηλέφωνο και με παρακαλούσε επειδή δεν είχε πού να πάει, ήρθε μαζί με τον γιο της και έμεινε μαζί μου έως τον Αύγουστο του 2019. Επισκεπτόμασταν το παιδί, ο εισαγγελέας είχε ορίσει να έχουμε και τηλεφωνική επικοινωνία, τον Σεπτέμβριο του κάναμε τα γενέθλιά του».

Το περιστατικό που αναφέρει το «Χαμόγελο» τόνισε «έγινε στις 24 Δεκεμβρίου που η μάνα ζήτησε να πάει κάποια πράγματα στο παιδί και της είχαν κόψει την επικοινωνία. Την πήγα εγώ με την κόρη μου και δικηγόρο, η αστυνομική αναφορά λέει μόνο για τη μητέρα και τον αδελφό, τίποτα για μένα».

«Αισθάνομαι πάρα πολύ άσχημα γιατί όλα αυτά που αναφέρονται είναι αναληθή, ζητώ να διαλευκανθεί η αλήθεια από τη σεβαστή δικαιοσύνη» κατέληξε ο ιερέας.