Εξηγήσεις για οικονομικό άνοιγμα, ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, που αποκάλυψαν οι οικονομικοί επιθεωρητές στο ταμεία της Δημοτικής Επιχείρησης Τελετών και Αρωγής Καλαμαριάς, κλήθηκαν να δώσουν ενώπιον της ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, ο τέως δήμαρχος Καλαμαριάς, Χριστόδουλος Οικονομίδης και ο πρώην γενικός γραμματέας του ίδιου δήμου, Δημήτρης Λέκκας.

Οι δύο άνδρες, που κατηγορούνται για ηθική αυτουργία σε υπεξαίρεση και απιστία, απολογούμενοι, αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή τους στην υπόθεση, ενώ με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Μαζί τους απολογήθηκε πρώην πρόεδρος της εν λόγω Δημοτικής Επιχείρησης που αφέθηκε -επίσης- ελεύθερος με τον ίδιο όρο.

Η υπόθεση αφορά την περίοδο 2002-2006, διάστημα κατά το οποίο οι οικονομικοί επιθεωρητές, κατά τον έλεγχο που διενήργησαν, διαπίστωσαν, μεταξύ άλλων, σωρεία περιπτώσεων κακοδιαχείρισης, συναλλαγές χωρίς τα απαιτούμενα παραστατικά, δωρεές σε πολιτιστικούς συλλόγους και οργανισμούς.

Για την υπόθεση κατηγορούνται, για υπεξαίρεση και απιστία, πρώην δημοτικά στελέχη, που συμμετείχαν στις διοικήσεις της Δημοτικής Επιχείρησης κατά την παραπάνω περίοδο