Ο ουρανός της Αθήνας μαύρισε το απόγευμα της Πέμπτης και ισχυρές βροχές ξέσπασαν σε πολλές περιοχές της Αττικής. Ένα όμορφο ουράνιο τόξο έκανε την εμφάνισή του στον ουρανό, με το τοπίο να θυμίζει για πρώτη φορά έντονα φθινόπωρο.

Κακοκαιρία πλήττει από σήμερα μεγάλο μέρος της χώρας και σε ισχύ βρίσκεται έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Από το βράδυ νέο μέτωπο κακοκαιρίας αναμένεται να «σαρώσει» τη χώρα από τα βορειοδυτικά, κινούμενο αργά προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Πιο συγκεκριμένα, βροχές και καταιγίδες αναμένονται αύριο, Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα, που σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις.

Μετά τη διέλευση του μετώπου η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από έντονα φαινόμενα συμπεριλαμβάνονται ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς Παρασκευή, καθώς επίσης ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας κατά τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής.

Εξαίρεση αποτελούν η Κρήτη και τα νοτιότερα τμήματα των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, όπου τα όποια φαινόμενα εκδηλωθούν θα είναι πολύ περιορισμένα.

Βαθμιαία, από τα βορειοδυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, με τα φαινόμενα να κινούνται νοτιότερα και ανατολικότερα, ενώ και μέχρι το βράδυ της Παρασκευής οι καταιγίδες θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη.