Στη Θάσο φτάνει, σήμερα το βράδυ, ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας και εντεταλμένος της Γερμανίδας καγκελαρίου για την ελληνογερμανική συνεργασία, Χανς – Γιόακιμ Φούχτελ, που ηγείται αποστολής 24 ατόμων.

Θα συνοδεύεται από το διευθυντή του υπουργείου κ. Σουμάχερ και το δήμαρχο της πόλης Ρόιτλιγκεν, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής είναι κατά βάση επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στο νησί.

Η γερμανική αποστολή θα έχει συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο Θάσου Κώστα Χατζηεμμανουήλ και υπηρεσιακούς παράγοντες την Παρασκευή το πρωί και το μεσημέρι θα αναχωρήσουν για τη Θεσσαλονίκη.

Η ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνει κυρίως θέματα τουρισμού, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, διαχείρισης απορριμμάτων, λυμάτων, το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο και την ελιά θρούμπα. Στη συνάντηση θα βρίσκεται ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Άγγελος Τσατσούλης εκπροσωπώντας τον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Θάσου τόνισε ότι η επίσκεψη πραγματοποιείται στο νησί μετά από πρωτοβουλία του γερμανού υφυπουργού υπογραμμίζοντας ότι η συνάντηση αυτή μπορεί να δημιουργήσει νέους επιχειρηματικούς ορίζοντες.