Υπήρχε απινιδωτής στα 200 μέτρα από το σπίτι του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Τέσσερα τηλέφωνα ανάγκης ήταν κολλημένα στην είσοδο του ΚΕΠ όπου βρίσκεται


ΕΛΛΑΔΑ
9:53
12/09/2019
Υπήρχε απινιδωτής στα 200 μέτρα από το σπίτι του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα
3
loading

Το τελευταίο «αντίο» είπαν χθες συγγενής και φίλοι στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 63 ετών, με την είδηση να βυθίζει στη θλίψη την καλλιτεχνική σκηνή της χώρας.

Τον τραγουδοποιό βρήκε νεκρό η κόρη του, που ειδοποίησε στις 4:30 το ΕΚΑΒ. Αμέσως εστάλη κινητή μονάδα με γιατρό, ο οποίος ουσιαστικά διαπίστωσε ότι ο αγαπημένος καλλιτέχνης, είχε ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή.

Λίγες ώρες αργότερα, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star αναφέρθηκε ότι στο χωριό του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, στον Βόλο -και συγκεκριμένα στο ΚΕΠ του Πτελεού- υπήρχε απινιδωτής, σε απόσταση 200 μέτρων από το σπίτι του τραγουδοποιού, ο οποίος υπήρχε εκεί μετά από δωρεά. Βρίσκεται στην πλατεία του χωριού και είναι δηλωμένος στο ΕΚΑΒ από 1η Νοεμβρίου του 2018.

Υπάρχουν τέσσερα τηλέφωνα ανάγκης κολλημένα στην είσοδο. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν, είναι οι αριθμοί δύο ανθρώπων που έχουν κάνει ειδικά σεμινάρια και ξέρουν πώς λειτουργεί και δύο φορέων της περιοχής.

Δυστυχώς, όπως ανέφερε ο τεχνικός υπεύθυνος, δεν ειδοποιήθηκε κάποιος ώστε να επέμβουν. Συνήθως ειδοποιούνται τηλεφωνικά, όπως έγινε και τον Ιούλιο σε άλλο περιστατικό. Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ από το ΕΚΑΒ, ο φορέας επισήμως δεν δίνει εντολές ούτε συνδέεται με τους απινιδωτές που χρησιμοποιούνται στου δήμους.

Δείτε το ρεπορτάζ στο 06:10 στο παρακάτω βίντεο…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar δον Χορχε

    κάθε φορά που πεθαίνει κάποιος , είτε πεθαίνει όντας επώνυμος , είτε γίνεται επώνυμος μετά θάνατον για ευνόητους λόγους , τα πληκτρολόγια παίρνουν φωτιά και οι λέξεις τρέχουν για να κερδίσουν αναγνώριση για λογαριασμό εκείνων που τις γράφει . Η κόρη του Λαυρέντη τον σκούντηξε , κατά δήλωσή της και ο άνθρωπος είχε ….φύγει . Κάθε εύλογο ερώτημα που μπορεί να ανακύψει από αυτή την δήλωση έχει και την λογική εξήγησή του . Μετά από ένα by pass η καρδιά θέλει φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής και όταν λέμε φυσιολογικούς εννοούμε σε μια 20 βαθμη κλίμακα με -10 την απόλυτη ραθυμία και +10 το απόλυτο της εξαλλοσύνης και της κατάχρησης η σωστή ζωή που θα σου δώσει καλή παράταση στην γη είναι από -2 έως + 2 . Γιατί η καρδιά είναι ρολοϊ και όχι κύτταρο να της αλλαξεις την ρότα (όπως οι καρκινοπαθείς που αν το ρίξουν έξω μπορει και να αντιστραφεί η κατάσταση) . Ο Λαυρέντης ως μουσικός δεν μπορούσε να κάτσει ήσυχα . Είναι δύσκολο για τους ανθρώπους που εχουν ένα πάθος με την τέχνη δεν μπορούν , είναι πνεύματα ανήσυχα . Τωρα , καταγγελίες της ΠΟΕΗΔΗΝ για να θιχτούν κάποιοι και αλλα σενάρια είναι για κατανάλωση . Ελπίζω πως δεν θα καταλήξει σαν τον θάνατο του Παντελίδη που τρία χρόνια σχεδόν μετά ακόμα απασχολεί τα ΜΚΔ

  2. avatar laz

    Το βασικό είναι όντως το πότε τον βρήκαν. Αλλά ακόμη και αν το πάθαινε μπροστά σε οικείο του πρόσωπο...Ποιός σκέφτεται να δει στο ΚΕΠ αν υπάρχει τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης!!!!. Το ΕΚΑΒ παίρνεις πρώτα. Θα ήταν δύσκολο να υπάρχει μία ενημερωμένη βάση στο ΕΚΑΒ (να ενημερώνεται απο τους ΔΗΜΟΥΣ) με τη διαθεσιμότητα απινιδωτών;

  3. avatar audioware

    Το θέμα είναι πότε τον βρήκαν, αν ειχε περάσει 1 ώρα, τι να τον κάνεις τον απινιδωτή...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει