Ποσότητα-μαμούθ παράνομου φρέον εντόπισε το ΣΔΟΕ

Για «ιστορικό ευρωπαϊκό ρεκόρ» κάνουν λόγο έμπειροι παράγοντες της αγοράς


ΕΛΛΑΔΑ
22:06
11/09/2019
Ποσότητα-μαμούθ παράνομου φρέον εντόπισε το ΣΔΟΕ
6
loading

Πάνω από 23 τόνους του απαγορευμένου ψυκτικού υγρού φρέον, εντόπισε το ΣΔΟΕ Αττικής στο Αιγάλεω - ποσότητα που, σύμφωνα με έμπειρους παράγοντες της αγοράς, συνιστά ιστορικό ευρωπαϊκό ρεκόρ. Οι έρευνες συνεχίζονται για την αποκάλυψη των μελών του κυκλώματος της παράνομης εισαγωγής και διακίνησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΔΟΕ, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένη επιχειρησιακή δράση, εντοπίστηκε αδήλωτος αποθηκευτικός χώρος στην περιοχή του Αιγάλεω, όπου μετά από επέμβαση κλιμακίου υπαλλήλων του Θ' τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών-Όπλων και Λοιπών Ελεγχομένων Προϊόντων και του Ζ' τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Σ.Δ.Ο.Ε Αττικής, διαπιστώθηκε ότι εντός του ήταν αποθηκευμένη τεράστια ποσότητα ψυκτικού υγρού, το οποίο είχε εμφιαλωθεί και παρασκευαστεί στην Κίνα και ήταν απαγορευμένο για κυκλοφορία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνολικά κατασχέθηκαν 1939 φιάλες FREON μίας χρήσης, ενώ η συνολική ποσότητα ψυκτικού υγρού που περιείχαν, υπερβαίνει τους 23 τόνους.

Η μαύρη αγορά των ψυκτικών υγρών έχει προσλάβει μεγάλες διαστάσεις, τόσο διεθνώς, όσο και στη χώρα μας.

«Τα απαγορευμένα ψυκτικά υγρά έχουν υψηλές συγκεντρώσεις σε φθοριούχα αέρια, ιδιαίτερα επιβλαβή για την ατμόσφαιρα, και η χρήση τους έχει σοβαρές συνέπειες στο περιβάλλον, καθώς επηρεάζουν τη στοιβάδα του όζοντος, συμβάλλοντας στην υπερθέρμανση του πλανήτη μέσω του φαινομένου του θερμοκηπίου. Για τον λόγο αυτό άλλωστε, οι ουσίες αυτές τελούν υπό σημαντικούς περιορισμούς και απαγορεύσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η έρευνα συνεχίζεται από την υπηρεσία μας, προκειμένου να αποκαλυφθούν τα εμπλεκόμενα μέλη στο κύκλωμα, καθώς επίσης και ο τρόπος της παράνομης εισαγωγής και της εν συνεχεία διάθεσης των επιβλαβών ψυκτικών υγρών εντός της ελληνικής επικράτειας» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΣΔΟΕ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar dekatesera

  Οτι ειναι γλυκο για το στομα ειναι πικρο για το σωμα και οτι ειναι πικρο για το στομα ειναι γλυκο για το σωμα.Οσο προσπαθουμε να εχουμε περισσοτερη τεχνολογια και ανεσεις τοσο θα εχουμε επιβαρυνση της υγειας οχι μονο απο φρεον αλλα απο πολλα

 2. avatar Σκοπός θα ήταν να σταματήσει παγκόσμια η παραγωγή του.

  Από τη στιγμή που το φρέον έχει παραχθεί είναι βέβαιο πως κάποια στιγμή θα απελευθερωθεί στην ατμόσφαιρα καί δεν παίζει κανένα ρόλο το που (σε πιό κράτος ) θα απελευθερωθεί. Το στρώμα του όζοντος δεν έχει σύνορα. Η απαγόρευση χρήσης του συγκεκριμένου ψυκτικού αερίου σε κάποιες χώρες όπως της Ε.Ε. δεν βοηθάει καί πολύ αφού παράγεται καί χρησιμοποιείται ελεύθερα σε άλλες χώρες.

  1. avatar ΠΕΤΡΟΣ ΒΙ.

   ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΠΙΟΣ!!! Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΡΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

   1. avatar @ΠΕΤΡΟΣ ΒΙ.

    Α στον αυτόν είναι βλάκας με περικεφαλαία αλλά αργήσαμε να τον καταλάβουμε...

 3. avatar οταν οι εταιριες

  πουλουν ακομα κλιματστικα παλαιας τεχνολογιας και τις αφηνει το κρατος να τα εισαγουν πως θα δουλεψουν αυτα?

  1. avatar Τίποτα δεν χάνεται εδώ

   Θα τα εισάγουν από την Αλβανία. Έβγαλα παλαιό κλιματιστικό 15 ετίας και μου είπαν ότι το ψυκτικό δεν υπάρχει πλέον αλλά μπορούν να το εγκαταστήσουν με ψυκτικό από την Αλβανία. Όταν έχεις δίπλα σου χώρες όπως Αλβανία, Σκόπια, Τουρκία δεν είναι δύσκολο να βρεις κάτι που ψάχνεις. Άλλωστε σε αυτές τις χώρες ιδίως τις δύο πρώτες ακόμη εγκαθιστούν τέτοια κλιματιστικά χαμηλού κόστους. Φαντάζομαι ότι θα έχουν και νέου τύπου με wifi κλπ αλλά πολύ πιο ακριβά.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει