Όπως κάθε χρόνο η ΔΕΘ αποτελεί παραδοσιακά την αρχή της σεζόν για διαδηλώσεις και πορείες καθώς ανεξαρτήτου κυβέρνησης, σωματεία, αριστερές οργανώσεις και κόμματα καθώς και μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου βρίσκονται σε «αγωνιστική εγρήγορση».

Η Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας καλεί σε διαδήλωση στις 7 Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ στις 18:00 Εγνατία και Αγίας Σοφίας με κεντρικό σύνθημα «δεν θα γίνουμε δούλου και αποικία μνημονιακών και εργοδοτών – ΗΠΑ και ΕΕ. Μόνη διέξοδος οι αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας».

Στην ανακοίνωσή τους μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «η ΝΔ, μόλις βγήκε κυβέρνηση, ξεκίνησε να εφαρμόζει άμεσα την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της. Από δίπλα και ο μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ/Τσίπρας, που χτύπησε σκληρά το εργατικό κίνημα στο όνομα δήθεν της «Αριστεράς», σπέρνοντας τεράστια σύγχυση, ανοίγοντας τον δρόμο στη ΝΔ για ακόμα χειρότερα, στηρίζοντας σήμερα τη μνημονιακή «συναίνεση». Η κατάσταση αυτή, μετά το αποτέλεσμα της 7ης Ιούλη, δημιούργησε ένα μνημονιακό κοινοβούλιο έκτρωμα, που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Τα μνημόνια αποτελούν μια ακραία αντεργατική πολιτική, που απέτυχε στους διακηρυγμένους στόχους για μείωση χρέους, αύξηση επενδύσεων, ανάπτυξη κ.λπ., αλλά ισοπέδωσε τα δικαιώματα των εργαζομένων και κράτησε όρθιο ένα άθλιο πολιτικό προσωπικό».