Για την απόφαση της ΟΛΜΕ να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις εν μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων μίλησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, Νίκος Παπαχρήστος, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ο κ. Παπαχρήστος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο επιστράτευσης λέγοντας: «Θεωρώ ότι είναι μια αρνητική εξέλιξη και φοβάμαι πως αυτό είναι ολίσθημα σε καταστάσεις που δεν είναι δημοκρατικές».

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ μίλησε επίσης και για τις δυσκολίες των εκπαιδευτικών τονίζοντας ότι: «629 ευρώ είναι ο μισθός του νεοδιόριστου εκπαιδευτικού, επιπροσθέτως, εμείς δεν έχουμε οικονομικό αίτημα. Μας αυξάνουν δύο ώρες το ωράριο. Δεν ζητάμε ούτε να μην αυξηθεί το ωράριο, ούτε αύξηση των χρημάτων. Αλλά με αυτόν τον τρόπο, με το να δίνονται παραπάνω ώρες σε καθηγητές δημιουργούνται πλασματικές υπεραριθμίες».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι υπάρχουν καθηγητές που ζουν χάρη στα χρήματα και τις συντάξεις των γονιών τους, ενώ έκανε λόγο για απόπειρα της κυβέρνησης να στρέψει την κοινωνία εναντίον τους.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να στρέψει την κοινωνίας εις βάρος των καθηγητών. Τα τελευταία 23 χρόνια δεν έχουμε κάνει απεργία στις πανελλαδικές, γιατί είμαστε πιο ευαίσθητοι από τους υπουργούς που περνάνε ανά δύο – τρία χρόνια στο κάθε υπουργείο».

«Υπάρχει η υπόνοια ότι δύο πανεπιστημιακοί υπουργοί “σημαδεύουν” τις πανελλαδικές εξετάσεις για να τις παραδώσουν στους πανεπιστημιακούς. Ο,τι είχε σχεδιάσει η κ. Διαμαντοπούλου γίνεται, μόνο η παράδοση των πανελλαδικών εξετάσεων στους πανεπιστημιακούς δεν έχει γίνει ακόμη δήλωσε ο κ. Παπαχρήστος και κατέληξε με το ερώτημα «Γιατί δεν έδωσαν το υπουργείο στην κ. Διαμαντοπούλου;»