Υπέρ του δικαιώματος της απεργίας χωρίς όμως να καταπατώνται τα δικαιώματα άλλων πολιτών τάχθηκε απόψε από τα Χανιά ο γραμματέας συνδικαλιστικών φορέων της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της κεντρικής επιτροπής συνεδριακών διαδικασιών του κόμματος, Φίλιππος Ταυρής.

Στο περιθώριο των προσυνεδριακών διαδικασιών της ΝΔ και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τις απεργιακές κινητοποιήσεις που αποφάσισε η ΟΛΜΕ κατά την διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων ο κ. Ταυρής εξαπέλυσε βολές και κατά των συνδικαλιστών – εκπαιδευτικών της ΔΑΚΕ, μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

«Ως γραμματέας συνδικαλιστικού αλλά επιπλέον και ως επί πολλά χρόνια συνδικαλιστής στα κορυφαία όργανα της ΓΣΕΕ θέλω να πω ότι το δικαίωμα αυτό που έχουμε ως εργαζόμενοι, το δικαίωμα της απεργίας, πρέπει να ασκείται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην καταπατά τα αντίστοιχα άλλων πολιτών.

Θεωρώ ότι οι συνάδελφοι μου της ΔΑΚΕ υπερέβησαν τις αρχές της παράταξης και ως εκ τούτο δεν νομίζω ότι αυτό βοηθάει ούτε το δικό τους κλάδο ούτε τα συμφέροντα των καθηγητών δηλαδή αλλά ούτε και στο σύνολο της την κοινωνία.

Προβλήματα βεβαίως υπάρχουν, υπάρχουν τρόποι αντίδρασης, υπάρχουν τρόποι αγώνων αρκεί να μην θίγονται στα συμφέροντα των άλλων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επιστράτευση των καθηγητών δήλωσε: «Δεν θα μπορούσα τόσα χρόνια στον συνδικαλισμό να είμαι υπέρ της επιστράτευσης αλλά από την άλλη πλευρά πάντα πρέπει να προστατεύονται τα συμφέροντα της κοινωνίας».