Σάλος έχει προκληθεί από την απάνθρωπη δήλωση του Σταύρου Μπαλάσκα που χαρακτήρισε ανθρώπους σκουπίδια και σκόνη.

Ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), μιλώντας στην εκπομπή «Online» του ΣΚΑΪ για την αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα 26 Αυγούστου στα Εξάρχεια ανέφερε τα εξής: «ένα δάχτυλο, εκίνησε μια αθόρυβη νέας τεχνολογίας ηλεκτρική σκούπα η οποία είναι η αστυνομία, η οποία σιγά σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια προοδευτικά, δημοκρατικά, με σχέδιο από τα επιτελεία της Αστυνομίας».

Μάλιστα, όταν οι δημοσιογράφοι της εκπομπής διευκρίνισαν «εννοείτε την παραβατικότητα και τα φαινόμενα ανομίας. Οι άνθρωποι είναι άνθρωποι»,ο Σταύρος Μπαλάσκας προσπάθησε να το… μαζέψει, χαρακτηρίζοντας πρόσφυγες – ενήλικες και ανήλικα παιδιά – που ξεριζώθηκαν για ένα καλύτερο αύριο από τα σπίτια τους… σκόνη με… ενοχλητικό χαρακτήρα.

«Δεν εννοούμε αυτούς τους ανθρώπους που αποτελούν μια σκόνη, η οποία μπορεί να έχει ενοχλητικό χαρακτήρα (σσ. οι πρόσφυγες που μπήκαν σήμερα στις κλούβες της αστυνομίας με τα μωρά στα χέρια), αλλά δεν έχει έναν καίριο χαρακτήρα για τα Εξάρχεια.

Εννοούμε τα πραγματικά σκουπίδια στις άλλες δέκα καταλήψεις που είπε ο κ. Σπυρόπουλος, τις οποίες τις έχουν σκληροί ποινικοί, τις έχουν ακροαριστεροί, ακροαναρχικοί, άνθρωποι ιδιαίτεροι. Όταν θ’ αρχίσουμε να μπαίνουμε και εκεί, τότε θα έχει πολύ δημοσιογραφικό ψωμί» τόνισε.