Με την αναβίωση του εθίμου «Λαζαρίνες» και σειρά εκδηλώσεων το επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και ο δήμος επιδιώκουν να τονώσουν την κίνηση της αγοράς το Σάββατο του Λαζάρου, στις 27 Απριλίου.

Το Λύκειο Ελληνίδων Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Τερπνιωτών θα συμμετέχουν στο έθιμο, όπου νεαρά κορίτσια χωρισμένα σε ομάδες και φορώντας στεφάνια λουλουδιών θα κρατούν καλάθια γεμάτα λουλούδια και θα ψάλλουν τα κάλαντα. Παράλληλα θα διανέμουν έντυπο υλικό με πληροφορίες για το έθιμο.

Όλα αυτά θα συμβαίνουν στο κέντρο της πόλης με σημείο αναφοράς το πεζοδρομημένο τμήμα της Αγίας Σοφίας, όπου 30μελής χορωδία ιεροψαλτών του συλλόγου «Λυκούργος Πετρίδης» θα ψάλουν βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους και τροπάρια της Μεγάλης Εβδομάδας. Συγχρόνως θα μοιραστούν νηστίσιμα κεράσματα, όπως ελιές χαλβάς, λουκούμια, χυμοί και διάφορα άλλα όπως επίσης, 5.000 ψωμάκια που προσφέρει ο σύλλογος αρτοποιών Θεσσαλονίκης.
Για τα παιδιά θα στηθεί εργαστήρι ζωγραφικής αυγών για το οποίο θα διατεθούν 25.000 αυγά.

Σημειώνεται ότι την διοργάνωση και την υλοποίηση των δράσεων έχει αναλάβει ο κοινωφελής μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Τέχνη Ζωής».

Για την Κυριακή του Πάσχα το επαγγελματικό επιμελητήριο και ο δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνουν γιορτή στο πάρκο της Νέας Ελβετίας όπου θα ψήσουν αρνιά για όλο τον κόσμο.