Πιάτο των Jumbo ανακαλεί ο ΕΦΕΤ

Το πρόβλημα που διαπιστώθηκε


ΕΛΛΑΔΑ
12:10
22/07/2019
Πιάτο των Jumbo ανακαλεί ο ΕΦΕΤ
7
loading

Για τη διακίνηση προϊόντος, στο οποίο διαπιστώθηκε μετανάστευση μολύβδου σε συγκέντρωση που υπερβαίνει το ανώτατο νομοθετικό επιτρεπόμενο όριο ενημερώθηκε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF).

Πρόκειται για πιάτο καθημερινής χρήσης από πορσελάνη με διάμετρο 19 cm, προέλευσης Κίνας, με κωδικό προϊόντος ITEMNO:DFB-075, αριθμό παρτίδας 16HKF7 και αριθμό γραμμοκώδικα 0470095000030.

Το εν λόγω προϊόν, διατέθηκε από την εταιρεία «Jumbo AΕΕ».

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την εν λόγω εταιρεία την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη παρτίδα του αναφερόμενου προϊόντος, να μην το χρησιμοποιήσουν.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Λουκετο

  Στο πιο αχρηστο μαγαζι του κοσμου.σαβουρα κσι τιποτα αλλο και μισθους πεινας .φτανουν τα φραγκα που εχει ο τζαμπας

 2. avatar Ακόμη

  να βάλουν μυαλό οι Έλληνες ; Ψωνίζουν οποια σαβούρα βρουν πιο φθηνή

 3. avatar stergios9

  ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ:
  \"Ακόμη και μικρές ποσότητες μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας.
  Ιδιαιτέρως ευαίσθητα είναι τα παιδιά κάτω των έξι ετών, στα οποία μπορεί να επηρεαστεί σοβαρά η πνευματική και σωματική τους ανάπτυξη. Σε πολύ υψηλά επίπεδα ο μόλυβδος μπορεί ν’ αποβεί μοιραίος για τη ζωή.Επιπλοκές: η παραμικρή έκθεση στο μόλυβδο μπορεί να προκαλέσει ζημιά με το πέρασμα του χρόνου, ιδίως στα παιδιά. Ο σοβαρότερος κίνδυνος είναι η ανάπτυξη του εγκεφάλου, όπου οι βλάβες είναι μη αναστρέψιμες. Υψηλότερη έκθεση μπορεί να βλάψει τους νεφρούς και το νευρικό σύστημα παιδιών, αλλά κι ενηλίκων. Η εξαιρετικώς υψηλή έκθεση μπορεί να προκαλέσει επιληπτικές κρίσεις, απώλεια των αισθήσεων και πιθανώς, θάνατο.\"

 4. avatar τα jumbo

  πουλανε οτι κινεζικο υπαρχει. το φτηνο δεν ειναι ποτε καλο.

 5. avatar EEL

  Όλες οι Κινεζιές του JUMBO είναι κίνδυνος-θάνατος αλλά με τόσες χιλιάδες κωδικούς τι να προλάβει ο ΕΦΕΤ? Κατά τη γνώμη μου οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε προϊόντα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως τα μαγειρικά σκεύη και τα αξεσουάρ κουζίνας θα έπρεπε να γίνονται κατά τη εισαγωγή στα τελωνεία.

 6. avatar Sark

  Βαλτε μονιμα ελεγκτικο μηχανισμο μεσα στα jumbo .

 7. avatar Αγκεν

  Jumbo......

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει