Ο καιρός έχει αρχίσει να «χαλάει» σε πολλές περιοχές της Ελλάδας ενώ σε ετοιμότητα είναι οι ελληνικές Αρχές καθώς ο Αντίνοος σαρώνει τη χώρα από τη Δεύτερα 15 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τα νεότερα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε τη Δευτέρα (15-07-2019), τροποποιείται σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

Αυτό σημαίνει ότι θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες που θα είναι τοπικά πολύ ισχυρές και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Στο χάρτη  απεικονίζεται ο δείκτης επικινδυνότητας ο οποίος είναι πολύ υψηλός στο Ιόνιο και τον κορμό της Ηπειρωτικής χώρας

Σύμφωνα με το kolydas.gr, σήμερα από το απόγευμα θα επηρεαστούν το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία, η Πελοπόννησος, η Δυτική και Ανατολική Στερεά, η Θεσσαλία, πρόσκαιρα η Κεντρική Μακεδονία και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη (17-07-2019), οι Σποράδες, καθώς και η κεντρική και βόρεια Εύβοια.

Τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και τη Δυτική Στερεά κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εξασθενήσουν, ενώ θα συνεχίσουν να επηρεάζονται το νότιο Ιόνιο, η Πελοπόννησος, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Ανατολική Στερεά καθώς και η κεντρική και βόρεια Εύβοια με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.

Στην Αττική θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά και τα βόρεια κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης προς την Τετάρτη.

Για όλα τα νέα για τον καιρό πατήστε εδώ