Το «Εθνικό Κέντρο για τα εξαφανισμένα και υπό εκμετάλλευση παιδιά» τον συντονισμό του οποίου έχει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργανώνει στις 4 και 5 Απριλίου εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: «Αναζήτηση εξαφανισμένων παιδιών: μια διεπιστημονική προσέγγιση».

Κεντρικός ομιλητής του σεμιναρίου θα είναι ο κ. Alain Remue, επικεφαλής του τμήματος εξαφανισμένων ατόμων της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας του Βελγίου.

Ο Alain Remue είναι αξιωματικός της Βελγικής Αστυνομίας με 20ετή εμπειρία στις εξαφανίσεις. Έχει λάβει εκπαίδευση υψηλού επιπέδου από το FBI και πιστοποιημένους φορείς άλλων χωρών και έχει με τη σειρά του διδάξει σε στελέχη αστυνομίας αλλά και άλλων ειδικοτήτων σε πανεπιστήμια στην Ευρώπη και στον Καναδά. Από το 2000 μέχρι και το 2010 ήταν Πρόεδρος ειδικών επιτροπών για τις εξαφανίσεις παιδιών της Interpol. Επίσης ενεπλάκη εξαρχής στην πολύκροτη υπόθεση Ντιτρού που συντάραξε την κοινωνία του Βελγίου και όχι μόνο.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχοντας αποκτήσει τεχνογνωσία και διεθνείς επαφές στον τομέα διαχείρισης περιστατικών εξαφανισμένων παιδιών ανέλαβε την πρωτοβουλία να συντονίσει την εκπαίδευση της συντονιστικής επιχειρησιακής ομάδας για εξαφανίσεις παιδιών στην οποία θα συμμετάσχουν τα Σώματα Ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και τις πιστοποιημένες εθελοντικές οργανώσεις έρευνας και διάσωσης.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο διεξάγεται με την ευγενική χορηγία του ξενοδοχείου Astir Palace Resort, το οποίο διέθεσε τόσο την αίθουσα για το θεωρητικό μέρος του σεμιναρίου, όσο και τους εξωτερικούς χώρους για την άσκηση.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.