Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου συγκεντρώθηκαν σήμερα οι εργαζόμενοί του διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση της καταβολής του μισθού τους για το Μάρτιο.

Το πρόβλημα οφείλεται στη μειωμένη κρατική επιχορήγηση , η οποία καλύπτει μόνο το 60% του κόστους της μισθοδοσίας και στα συσσωρευμένα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείου Γεώργιος Χριστόπουλος, από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να καταβάλει ο ΕΟΠΥΥ ποσό 9,5 εκατομμυρίων ευρώ από τα χρέη του, τα οποία ανέρχονται στα 80 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό αυτό αρκεί για να καλυφθεί η μισθοδοσία του Μαρτίου καθώς και των επόμενων δύο μηνών. «Εντός των ημερών περιμένουμε από το υπουργείο το ένταλμα για την καταβολή της επιχορήγησης για τα επόμενα δύο τρίμηνα, η οποία ούτως ή άλλως είναι μειωμένη» πρόσθεσε ο κ Χριστόπουλος.

Η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Παπαγεωργίου, Ελευθερία Νικολιδάκη, ανέφερε ότι σε περίπτωση που δεν καταβληθούν σήμερα οι μισθοί Μαρτίου οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν από αύριο σε επίσχεση εργασίας.

Οι εργαζόμενοι του Παπαγεωργίου ζητούν έγκαιρη και αδιάλειπτη χρηματοδότηση του νοσοκομείου από το υπουργείο Υγείας ώστε να καλύπτεται το σύνολο των τακτικών και έκτακτων αποδοχών τους.