Από το 1991 που εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, ο Τάσος Παλαντζίδης έχει συνεργαστεί με τον Λάκη Λαζόπουλο, το Εθνικό Θέατρο, το Αμφιθέατρο, την Αττική Σκηνή, τα ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, Ρούμελης, Βόλου, Κοζάνης καθώς και με πολλούς ιδιωτικούς θιάσους. Έχει παίξει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, μεταξύ των οποίων τη σειρά Δέκα Μικροί Μήτσοι, για την οποία έχει βραβευτεί και έχει επίσης παίξει στον κινηματογράφο. Έχει βραβευτεί δύο φορές από το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου, καθώς και από την Εταιρεία Θεατρικών Συγγραφέων.

Αυτή την περίοδο γράφει ένα έργο το οποίο σχεδιάζει να ανεβάσει σε διάφορα μαγαζιά (και όχι θέατρα) τον επόμενο χειμώνα. Όπως λέει, μιλώντας στο newsbeast.gr, «αυτό το έργο θα πλαισιώνεται διαφορετικά για κάθε μαγαζί. Θα παίζουν οι ηθοποιοί θεατρικά και δεν θα συμμετέχουν με τον κόσμο. Γράφω τώρα τους ρόλους και ευτυχώς έχω χρόνο να τους δουλέψω», αναφέρει χαρακτηριστικά επισημαίνοντας με νόημα ότι δεν τον ενδιαφέρει πλέον να ανεβάσει κάτι τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη. «Απογοητεύτηκα από το Κρατικό Θέατρο, μου χρωστάνε λεφτά και αποφάσισα να μην ασχοληθώ ξανά με κάτι τέτοιο ούτε για να αγχώνομαι αλλά ούτε και να μένω απλήρωτος και η εφορία να μου ζητά λεφτά για χρήματα που δεν έχω πληρωθεί», τονίζει.

Ο ηθοποιός σήμερα αρχίζει γυρίσματα για τη συμμετοχή του σε μερικά επεισόδια της σειράς «Κλεμμένα Όνειρα» στην οποία θα κάνει τον υποτιθέμενο παππού δύο αδελφών προκειμένου να τις πείσει να πουλήσουν ένα κτήμα που έχουν στην περιουσία τους.

Σημειώνει δε παρά τους δύσκολους καιρούς ότι είναι πολύ σημαντικό να κάνεις κάτι που θες αλλά παράλληλα μπορείς να ζεις και δευτερευόντως να ασχολείσαι με το θέατρο.

Προσθέτει όμως ότι εάν το ταλέντο είναι αδιαμφισβήτητο, τότε σίγουρα πρέπει κάποιος να δοκιμάσει την τύχη του. «Ο Γιάννης Σμαραγδής μου είχε πει ότι πολλά παιδιά θέλουν να μοιάσουν στους γονείς τους ενώ εγώ θα ήθελα να μοιάσω στον 15χρονο γιο μου. Έχει ταλέντο, όπως φαίνεται, αλλά δεν ήθελα να κάνει κάτι όταν του ζητήθηκε σε τόσο μικρή ηλικία», αναφέρει.

Και τονίζει ότι η κρίση τους έχει επηρεάσει όλους και εκείνος δεν θα μπορούσε να απέχει. Γι’ αυτό και πλέον επιλέγει να κάνει πράγματα που του αρέσουν και όχι κάτι μεγάλο για το οποίο, όπως λέει, «μπορώ να μπω και μέσα. Πλέον, έχω καταλήξει στο ότι θα εργάζομαι μακριά από τις μεγάλες πόλεις όταν πρόκειται για το θέατρο. Στην τηλεόραση θα μετάσχω τώρα μετά από κάποιο διάστημα απουσίας μου», καταλήγει.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».