«Καταφύγιο» για ανασφάλιστους αλλά και άπορους πολίτες που δεν έχουν πρόσβαση στο ΕΣΥ και στον ιδιωτικό τομέα υγείας, αποτελεί το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο που λειτουργεί στα Χανιά με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου, του Φαρμακευτικού Συλλόγου, του Εργατικού Κέντρου και άλλων τοπικών φορέων.

Το ιατρείο λειτουργεί εδώ και 16 μήνες, αρχικά σε έναν μικρό χώρο στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, και εδώ και 15 ημέρες σε έναν μεγαλύτερο χώρο έξι δωματίων που προσέφερε η Ιερά Μονή Γουβερνέτου σε κεντρικό σημείο των Χανίων. Μέσω του ιατρείου καλύπτονται πλέον 17 ειδικότητες, ενώ τις υπηρεσίες τους προσφέρουν αφιλοκερδώς 30 γιατροί.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, τα ιατρεία που καλύπτουν εθελοντές γιατροί, είναι αιματολογικό, γαστρεντερολογικό, γενικής ιατρικής, γυναικολογικό, δερματολογικό, διαβητολογικό, καρδιολογικό, νευρολογικό, ορθοπεδικό, ουρολογικό, οφθαλμιατρικό, παθολογικό, παιδιατρικό, παιδοχειρουργικό, πνευμονολογικό, ψυχιατρικό και ωτορινολαρυγγολογικό. Επίσης, παρέχεται ψυχολογική στήριξη σε πολίτες από ψυχολόγους.

Σύμφωνα με τον πνευμονολόγο και πρόεδρο του ιατρείου αλληλεγγύης Μηνά Βουλγαρίδη, «το ιατρείο έχει δεχθεί εκατοντάδες περιστατικά ευπαθών ομάδων τα οποία συνεχώς αυξάνονται, ενώ οι ανάγκες από πέρυσι έχουν πολλαπλασιαστεί».

Το ιατρείο στεγάζεται στην Πλατεία Κολοκοτρώνη 10 και λειτουργεί κάθε απόγευμα 6- 9 και κάθε Τρίτη και Πέμπτη πρωί 10:30 έως 12:30, ύστερα από ραντεβού που μπορούν να κλείνουν όσοι επιθυμούν να εξεταστούν.