Με το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας, ως είθισται, θα ανοίξει αύριο, Παρασκευή, η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2019 για τους υποψηφίους των γενικών λυκείων (ΓΕΛ) για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Όσον αφορά τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, το Σάββατο 8 Ιουνίου, θα εξεταστούν στο μάθημα της Άλγεβρας. Υπενθυμίζεται ότι, συνολικά, 102.000 περίπου υποψήφιοι διεκδικούν 78.335 θέσεις στα ελληνικά ΑΕΙ.

Σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάστηκαν στο μάθημα των Νέων Ελληνικών. Ο ρόλος της Τέχνης και του καλλιτέχνη στην κοινωνία, ήταν το θέμα με το οποίο έπρεπε να καταπιαστούν οι υποψήφιοι. Στο πρώτο κομμάτι της εξέτασης, το μη λογοτεχνικό κείμενο, οι υποψήφιοι κλήθηκαν να απαντήσουν ερωτήσεις που αφορούσαν την τοποθέτηση του Αλμπέρ Καμύ στην Ακαδημία της Σουηδίας το 1957, όταν κέρδισε το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Στη συνέχεια, κλήθηκαν να αναπτύξουν τους τρόπους με τους οποίους το σύγχρονο σχολείο θα μπορούσε να αναλάβει καθοριστικό ρόλο στην πρόοδο της Τέχνης και του Πολιτισμού, σε μία σύντομη ομιλία στη Βουλή των Εφήβων.