Τετράωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Πέμπτη οι εργαζόμενοι στις Εφορίες Χανίων και Ρεθύμνου προκειμένου να συμπαρασταθούν σε τρεις συναδέλφους τους οι οποίοι δικάζονται στο Ρέθυμνο.

Η δίκη αφορά κατηγορία για παράβαση καθήκοντος, αλλά, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, δεν σχετίζεται με υπόθεση διαφθοράς, αναφέρει το goodnet.gr.

Στην ανακοίνωση που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΟΥ Νομών Χανίων – Ρεθύμνου αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου σε πρόσφατη συνεδρίασή του συζήτησε, μεταξύ άλλων, «τη δίκη των τριών συναδέλφων υπαλλήλων της Δ.Ο.Υ. Ρεθύμνου, που θα γίνει στο Ρέθυμνο στις 21 Φεβρουαρίου 2013» και «αποφάσισε ομόφωνα να προκηρύξει 4ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου από τις 8 π.μ και μέχρι τις 12 για τις Δ.Ο.Υ. Χανίων και Ρεθύμνου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης προς τους τρεις συναδέλφους της Δ.Ο.Υ. Ρεθύμνου και προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα παρουσίας του συνόλου των μελών του συλλόγου μας στην ακροαματική διαδικασία».

«Με τη στάση εργασίας αυτή θέλουμε, να στηρίξουμε με την παρουσία μας τους παραπάνω συναδέλφους, οι οποίοι κατά την εκτίμησή μας διώκονται άδικα και οι οποίοι πριν ακόμα δικαστούν έχουν τεθεί σε αργία βάση του νόμου Ν. 4093/2012, που πριν λίγους μήνες ψηφίστηκε στη Βουλή και να διαμαρτυρηθούμε έντονα για τον νόμο Ν. 4093/2012 και τη σχετική του διάταξη και να καλέσουμε την κυβέρνηση να την αλλάξει, διότι είναι εντελώς άδικο για οποιονδήποτε υπάλληλο να τίθεται σε αργία, πριν ακόμα δικαστεί η περάσει από πειθαρχικό συμβούλιο και κριθεί ένοχος για σοβαρό αδίκημα. Ο σύλλογος μας έχει δείξει στην πράξη και με τις προτάσεις του και με τις ενέργειές του, ότι είναι απέναντι στα φαινόμενα διαφθοράς στον κλάδο μας και είναι πάντα δίπλα στους συναδέλφους που εργάζονται έντιμα και με αξιοπρέπεια. Η ΠΟΕ-ΔΟΥ έχει κάνει ήδη όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε η στάση εργασίας να είναι νόμιμη» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Μιχάλης Δασκαλάκης, υποστήριξε ότι οι τρεις εφοριακοί κατηγορούνται «για μία ασήμαντη, κατά τη γνώμη μας, αφορμή, υπηρεσιακή και μόνον. Δεν έχει να κάνει ούτε με χρηματισμό, ούτε γενικότερα με υπόθεση διαφθοράς. Είναι μια απλή παράβαση καθήκοντος».