Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι έρευνες της 6ης ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό των δύο αγνοούμενων Γερμανών στον Σελινούντα ποταμό. Ωστόσο ο καιρός δεν είναι σύμμαχος καθώς σε κάποια σημεία υπάρχει χιονόπτωση και μεγάλες ποσότητες νερού.

Μια ομάδα ερευνά τον ποταμό από το Άνω Μαζαράκι και μία από το Μαυρίκι. Οι έρευνες γίνονται παράπλευρα του ποταμού.

Οι δυνάμεις της 6ης ΕΜΑΚ παρέμειναν όλη τη νύχτα στο σημείο, γράφει το thebest.gr.

Οι δύο αγνοούμενοι Γερμανοί είχαν πάει για καγιάκ στον Σελινούντα. Από την ώρα που έπεσε το σκοτάδι σταμάτησαν οι εναέριες έρευνες για τον εντοπισμό τους. Το ελικόπτερο Super Puma θα πετάξει ξανά με το πρώτο φως της ημέρας, ενώ οι αρχές εμφανίζονται αισιόδοξες για τον τελικό εντοπισμό των δύο αγνοουμένων, εκ των οποίων ο ένας φέρεται να έχει τραυματιστεί στον ώμο.

Το ελικόπτερο θα πετάξει ξανά πάνω από τις πιο δύσβατες περιοχές, όπου δεν είναι δυνατόν να περάσει κάποιος με τα πόδια καθώς όλη η περιοχή έχει στην κυριολεξία “χτενιστεί” σπιθαμή προς σπιθαμή από τους άνδρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες από κατοίκους και πυροσβέστες καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Πληροφορίες του thebest.gr αναφέρουν ότι το σούπερ πούμα δεν μπόρεσε να πετάξει και να πραγματοποιήσει αποτελεσματικές έρευνες το απόγευμα της Τρίτης λόγω της έντονης ομίχλης, καθώς η χαράδρα στην περιοχή μεταξύ Παλιάς Κουνινάς και Πετσάκων όπου χάθηκαν οι δύο Γερμανοί, είναι πολύ δύσβατη.

Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες πως οι δύο αγνοούμενοι είναι τραυματισμένοι αλλά ζωντανοί, μόνο που δεν μπορούν να επικοινωνήσουν γιατί έχουν βραχεί οι συσκευές GPS που διαθέτουν. Λόγω του τσουχτερού κρύου ωστόσο εκφράζεται έντονη ανησυχία για την τύχη των αγνοούμενων και τις αντοχές τους ενώ από αύριο το πρωί αναμένεται επιδείνωση του καιρού, γεγονός που μπορεί να δυσχεράνει ακόμη περισσότερο τις έρευνες.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης , όταν πυροσβεστική και αστυνομία ενημερώθηκαν αρχικά για έναν αγνοούμενο Γερμανό, που μαζί με άλλους ομοεθνής του έκανε καγιάκ στο ποτάμι.

Ωστόσο στη συνέχεια υπήρξε πληροφορία πως αγνοούνταν άλλοι δύο, τρία δηλαδή συνολικά άτομα από τη Γερμανία, όπως τουλάχιστον ενημέρωσαν οι άλλοι τρεις Γερμανοί που βρίσκονται στο σημείο και τους αναζητούν.

Η ομάδα των Γερμανών αποτελείτο συνολικά από 6 άτομα και ξεκίνησαν τη διαδρομή με τα καγιάκ τους από τους Πετσάκους. Τέσσερα περίπου χλμ. πιο κάτω, τα καγιάκ ανατράπηκαν. Οι τρεις σώθηκαν. Mέσω gps έδωσαν στίγμα
Το μεσημέρι της Τρίτης εντοπίστηκε από άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ, καλά στην υγεία του, σε δύσβατη περιοχή ο ένας από τους τρεις αγνοούμενους Γερμανούς.