Δίπλωμα οδήγησης: Υπουργείο Μεταφορών κατά Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών

«Καλούμε όλους τους "υγιείς" εκπαιδευτές που θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους να προσέλθουν»


ΕΛΛΑΔΑ
14:57
09/05/2019
Δίπλωμα οδήγησης: Υπουργείο Μεταφορών κατά Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών
22
loading

Παρακώλυση του έργου των εκπαιδευτών οδήγησης να προχωρήσουν σε προγραμματισμό εξετάσεων καταλογίζει το υπουργείο Μεταφορών στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, το υπουργείο κατηγορεί την Ομοσπονδία πως «παρεμβαίνει με ανύπαρκτα επιχειρήματα» περί εργατικής νομοθεσίας, κάτι που «είναι άλλη μία προσπάθεια παρακώλυσης των εξετάσεων για μικροπολιτικούς, και όχι μόνο, λόγους». Μάλιστα, το υπουργείο την καλεί «να απολογηθεί τόσο στους εκπαιδευτές γιατί τους οδηγεί στην ανεργία, όσο και στους πολίτες για την ταλαιπωρία που υφίστανται».

Παράλληλα, τονίζεται πως το νέο σύστημα είναι σε ισχύ και εφαρμόζεται παρά τις αντίθετες ρητορείες των υπερασπιστών του «χτες» και του συστήματος αδιαφάνειας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών αναφέρει: «Την ώρα που σταδιακά ξεκινούν οι πρακτικές εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης με βάση το πρώτο μεταβατικό στάδιο του νέου Νόμου 4599/2019, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης για άλλη μία φορά αποδεικνύει ότι κάνει τα πάντα όλο αυτό το διάστημα για να εμποδίσει τους εκπαιδευτές να προχωρήσουν σε προγραμματισμό εξετάσεων και παρεμβαίνει με ανύπαρκτα επιχειρήματα "περί εργατικής νομοθεσίας". Είναι άλλη μία προσπάθεια παρακώλυσης των εξετάσεων για μικροπολιτικούς, και όχι μόνο, λόγους.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΟ που όλοι πια γνωρίζουν ως γνωστό στέλεχος συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, και η ηγεσία της ομοσπονδίας πρέπει να απολογηθούν στους εκπαιδευτές για την παρακώλυση του έργου τους και στους πολίτες για την ταλαιπωρία που υφίστανται.

Η ηγεσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης πρέπει να απολογηθεί στους εκπαιδευτές, γιατί τους οδηγεί στην ανεργία και εδώ και 2 μήνες με κάθε τρόπο παρακωλύει τις εξετάσεις».

«Καλούμε όλους τους "υγιείς" εκπαιδευτές που θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους να προσέλθουν για προγραμματισμό εξετάσεων στις αρμόδιες Δ/νσεις των Περιφερειών. Το νέο σύστημα είναι σε ισχύ και εφαρμόζεται παρά τις αντίθετες ρητορείες των υπερασπιστών του "χτες" και του συστήματος αδιαφάνειας», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

22
σχόλια
 1. avatar ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

  Εσείς που αναφέρεστε για λαδώματα, βέβαια αφού πρώτα αποκτήσετε την πολυπόθητη άδεια οδήγησης, για κάντε το επώνυμα......
  Αλλά ανώνυμα το παίζουμε μάγκες....εεεεε?

  1. avatar Φίλος

   Φίλε ειμαι χωρίς δουλειά 8 μήνες καθώς περιμένω το δίπλωμα μου. Πιστεύεις οτι αν μου δωθεί η ευκαιρία δεν θα λαδώσω ;

  2. avatar Το γρανάζι

   Κύριε εισαγγελέα θα μας αερίσεις μια μάντρα όρχεις και θα πεις και ένα τραγούδι παράλληλα. Μην λες τον απλό πολίτη που δίνει λεφτά για να πάρει το δίπλωμα,γιατί δεν το κάνει ούτε γιατί του περισσεύουν αλλά ούτε για τους εξεταστές που το έχουν ανάγκη...το κάνει μόνο και μόνο επειδή ξέρει ότι η εξεταστές είναι λαμόγια και αν δεν τα πάρουν θα σε κόψουν επειδή δεν έκανες την παράνομη \"οπισθογωνία\"...Ο λαός θα ξυπνήσει και θα σας πάρει και εσάς όλους η μπάλα...

 2. avatar Το γρανάζι

  Έτσι ήταν πάντα τα πράγματα στην Ελλάδα...αν δεν ρίξουμε λίγο λάδι στο γρανάζι θα σκουριάσει.Το λάδι να ξέρετε ότι το πέρνει και ο δάσκαλος από την \"καλή σχολή οδηγών\" σας.Στο 2019 και κάποιος ποιο πάνω γράφει ότι είναι δύσκολο να υπάρχει κάμερα με Wifi στο αμάξι...μάλλον ο κύριος είναι από σχολή οδηγών που δεν τον βολεύει να χάσει και αυτός το \"λάδι\" του.Α και κάτι ακόμα...λέει πάλι ο ίδιος κύριος ότι είναι δύσκολο να κάνουνε ένα πάρκο για να πραγματοποιούνται εκεί οι εξετάσεις...χαχαχαχα...έλα πες την αλήθεια ρε μπαγασακο...δεν θέλεις να πάει αυτή η χώρα μπροστά έτσι δεν είναι ? Από όσο ξέρω απο έναν γνωστό μου,στην Γεωργία...διάβασε το καλά,ναι στην ΓΕΩΡΓΙΑ,δίνουν εξετάσεις σε πάρκο και με κάμερες στα ΙΧ...Ναι ηλίθιε το \"λάδι\" σου θα κοπεί κάποια στιγμή...αλλά εσείς επειδή μάθατε να τρώτε τόσα χρόνια,σας είναι δύσκολο να το κόψετε...ο κόσμος φταίει που δεν πέρνει να σας πλακώσει στης φαπες και τους \"εξεταστές\"(από πού εξεταστές?αλλά οκ είναι άλλο θέμα)και εσάς από της σχολές οδηγών...άντε περαστικά μας Ελλάδα

  1. avatar sexymadafaca

   Εσύ τώρα είσαι γνώστης της κατάστασης και έχεις σοβαρή γνώμη ε; Σου φταίνε οι δάσκαλοι ε; Επειδή δηλαδή εσύ μπορεί να λάδωσες για να βγάλεις δίπλωμα σημαίνει ότι όλοι λαδώνουν και όλοι λαδώνονται; Σε πληροφορώ πως δεν είναι έτσι. Όσο για τις πίστες που αναφέρεσαι αφού δεν είναι τόσο δύσκολο όπως λες γιατί τα τελευταία 3 χρόνια δεν φρόντισαν να τις ετοιμάσουν; Επίσης γιατί δεν δημιούργησαν το σώμα εξεταστών όπως προβλέπεται; Οι δάσκαλοι φταίνε για αυτό; Γιατί δεν είχαν φροντίσει να έχουν έτοιμη λύση για τα δεδουλευμένα των εξεταστών; Γιατί δεν είχαν φροντίσει να λύσουν το θέμα που προέκυψε με τις ασφαλιστικές εταιρείες; Όσο για το θέμα με τις κάμερες και το WiFi που γράφεις γνωρίζεις πως αν χαθεί η σύνδεση θα τιμωρείται η σχολή οδηγών; Πόσο λογικά σου φαίνονται όλα αυτά; Λεπτομέρειες θα μου πεις!!! Αυτό που έχει σημασία φίλε μου στη χώρα που ζούμε είναι ότι ο κάθε ένας μπορεί να έχει γνώμη για οτιδήποτε και να γράφει αβίαστα οτι {...}θέλει. Άσχετα αν προσβάλει ανθρώπους και υπολήψεις. Αρκεί που λέει τη γνώμη του!!! Άλλωστε Δημοκρατία δεν έχουμε;

   1. avatar Το γρανάζι

    Sexymadaface επειδή το είπες ωραία,θα σου απαντήσω και εγώ ωραία και δημοκρατικά.Ειμαι κάτοχος Α,Β,Γ,Δ και Ε. Για το Α,Β,Γ πήγα χωρίς \"λάδια\" επειδή μου είπε ο δάσκαλος μου ότι το έχω.Στο Δ και Ε από μόνος του είπε ότι θα χρειαστεί να ρίξουμε λίγο λάδι γιατί \"κόβουν\".Εσύ τώρα θίχτηκε που είπα ότι όλοι θέλουν φαπες? Έλα τώρα αφού ξέρεις κατά βάθος ότι έχω δίκιο. Το ψάρι από το κεφάλι βρωμαει. Φταίει σε πρώτη φάση το κράτος και σε δεύτερη φάση εσείς (και εσύ από κάποια σχολή οδηγών θα είσαι σίγουρα) Όσο για το πάρκο που λες ότι είναι δύσκολα να γίνουνε να ξέρεις δεν χρειάζεται να έχει αυτοκινητόδρομο μέσα φίλε μου.Θελει 3-4 στοπ και κάπου να κάνουνε οπισθογωνια(όσο και για την οπισθογωνια δεν ξέρω αν είναι νόμιμο)Αν θέλεις λύσεις μπορείτε να βρείτε σχετικά με της κάμερας.Ο εξοπλισμός δεν είναι ανάγκη να είναι της σχολής οδηγών.Θα σας τα παρέχει εκεί στην πίστα το κράτος.Αν χαθεί το σήμα και τέτοια χαζά δεν θέλω να ακούω. Δεν είμαστε στο 1990 να μην έχουμε καλό σήμα. Αυτό το μήνυμα όποιον προσβάλλει να με συγχωρέσει. Αλλά και εσείς προσβάλλεται την νοημοσύνη μας.

    1. avatar sexymadafaca

     Γρανάζι εγώ ναι είναι φανερό ότι είμαι σχολή οδηγών. Εσύ τι είσαι; Σταμάτα να γράφεις ότι σου κατέβει. Γράφεις ανοησίες. Και είναι τόσες πολλές οι ανοησίες που γράφεις που πίστεψέ με βαριέμαι να σου απαντήσω!!!

     1. avatar Το Γρανάζι

      Όχι φίλε μου εγώ είμαι ένας απλός πολίτης που απλα έχει σιχαθεί να βλέπει λαμόγια σαν εσάς. Αχόρταγα ζώα είστε που δεν ξέρετε τι θα πει μέτρο.Αντε περαστικά σου και σε εσένα και σου εύχομαι καλές δουλειές ( για όσο ακόμα αντέξεις)

     2. avatar sexymadafaca

      Εσύ γράφεις ότι λάδωσες για να πάρεις το Δ και το Ε και λες εμένα λ...ο; Που δεν έχω λαδώσει ούτε την πόρτα του σπιτιού μου; Γνωριζόμαστε και δεν το ξέρω; Στο έγραψα από την αρχή. Δεν είναι παντού έτσι όπως νομίζεις. Όπως σε όλους τους τομείς έτσι και σε εμάς υπάρχουν τίμιοι συνάδελφοι υπάρχουν και άτιμοι. Ε και; Το θέμα είσαι εσύ και όχι εγώ αν δεν το κατάλαβες. Που επέλεξες τον λαδιάρη και όχι εμένα!!!

     3. avatar Το Γρανάζι

      Αφού είσαι τόσο καλός φίλε μου και μας άνοιξες τα μάτια,γράψε και ποια σχολή οδηγών είσαι...μην πηγαίνει ο κόσμος σε λαμόγια...άντε παλικάρι μου να σε δω να σε χαρώ

    2. avatar ΓΙΑΓΚΟΣ-Μ

     Η οπισθογωνία είναι παράνομη από τον Κ.Ο.Κ. και πρέπει να καταργηθεί.

     1. avatar Το γρανάζι

      Γιαγιος-Μ το ήξερα ότι ήταν παράνομη αλλά δεν το είχα ψάξει κάπου να το διαβάσω...σε ευχαριστώ για την πληροφορία φίλε μου

     2. avatar ΓΙΑΓΚΟΣ-Μ

      Αν θέλουν να βελτιώσουν το σύστημα των εξετάσεων, ας ξεκινήσουν από την κατάργηση της οπισθογωνίας, που οι περισσότεροι εκεί κόβονται.

  2. avatar Πλλιτης

   Ηλίθιε ναιοαλυνα ξέρεις πόσα χρήματα χρειάζονται για να κατασκευαστούν πάρκα οδήγησης σε κάθε νομό ;; Μέχρι την δημιουργία πάρκων που θα γίνονται οι εξετάσεις χωρίς την παρουσία εκπαιδευτή εντός του οχήματος;;;;;και γιατί όταν ζητείται λάδωμα από εκπαιδευτή η εξέταση ο ναιοαιλυναις δεν κάνει τότε την καταγγελία αλλά μετά αφού πάρει το δίπλωμα;;
   Το τι λάδωμα πέφτει αυτήν την στιγμή όπου 74+ οδηγοί εξετάζονται μόνο από τους εξεταστές του υπουργείου και βγαίνουν στους δρόμους το γνωρίζεις η μόνο σανό καταναλώνεις;;;

   1. avatar Α καλά!

    ναιοαλυνα!!!! Αχαχαχα

 3. avatar Έλληνας πολιτης 1234567890

  Παραμύθια του υπουργείου κατασκεύασε ένα νόμο όπου δεν μπορεί να εφαρμοστεί ούτε σε 10 χρονια( κάμερες με σύνδεση wi- fi, κέντρα ελέγχου αλά ΝΑΣΑ ,κλειστούς χώρους εκπαίδευσης - πίστες που δεν υπάρχουν- ασφάλιση υποψηφίων οδηγών - κάνει δώρο 100 ευρα στις ασφαλιστικές εταιρείες)

  Βάζει τους 74 χρόνων να δώσουν ξανά για οδήγηση με μόνο τους εξεταστές μέσα στο αυτοκίνητο ,χωρίς κάμερες...το Λάδωμα μεταξύ 74 ετών οδηγούς και εξεταστών θα πάει σύννεφο αλλά κατά αλλά αυτό λέγεται διαφανεια
  Αποτυχημένο νόμος χωρίς να έχει προβλεφτεί τίποτα από την μεριά του υπουργείου και τώρα μοιράζει ευθύνες σε εκπαιδευτες- ασφαλιστικές εταιρείες και αλλού...

  1. avatar Το γρανάζι

   Καλημέρα {...}.
   Επειδή ξέρεις ότι είναι πολύ εύκολο να γίνει αλλά εσύ από κάποια σχολή οδηγών είσαι και δεν σε βολεύει, είμαι 100% σίγουρος σε αυτό που λεω.Το κράτος το επιβάλουν πλέον να γίνει ΚΡΆΤΟΣ...το καταλάβεις αυτό ρε {...}?Ποιος σου ειπε ότι είναι αναγκαία να γίνουν σε κάθε νομό πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής ? Αρχικα θα έχουν μόνο μεγάλες πόλεις και μετά θα δούμε...αλλά σε χαλάει που το λαδακι θα κοπεί φίλε μου.

   1. avatar Πολιτης..

    .Σωστά θα συσσωρεύονται από όμορους νόμους δεκαδες- εκατοντάδες υποψήφιοι χαραμιζοντας ολόκληρη μέρα η μέρες ανάλογα αν έρχονται από νησιά ...Πολύ ωραία τα λες..ξανά πίσω στο 1960!!!!!

 4. avatar Αν δεν ξυλωσετε αυτά

  τα λαμόγια τους εξεταστές που ξαφρίζουν τους πολίτες εδώ και 100 χρόνια και να αλλάξετε τελείως τον τρόπο, πχ να βάλετε στη θέση τους ιδιώτες επαγγελματίες οδηγούς, μετά από κάποια εκπαίδευση βέβαια.
  Αν αφήσετε τους υπαλλήλους σας να κάνουν δήθεν τους εξεταστές και να απεργούν 1-2 χρόνια γιατί έτσι κι αλλιώς δεν τους ενδιαφέρει ο μισθούλης τους τρέχει, η λαμογιά θα παραμείνει λαμογιά αλλα 200 χρόνια ακόμα.

 5. avatar ΜΑΣΤΙΓΑ οι Εκπαιδευτες ΟΔΗΓΗΣΗΣ

  Εγω και η οικογενεια μου πηραμετο Διπλωμα οδηγησης μονο πληρωνοντας τους εκπαιδεευτες με το αιτιολογικο οτι ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ του Υπουργειο Μεταφορων τους ΕΞΕΒΙΑΖΑΝ για ΜΙΖΑ ! Η Κορη μου επεμενε να μην πληρωσει την Μιζα και την κοψανε τεσσερεις φορες ενω ηταν αριστη οδηγος και Κρυφα απο αυτην την πεμπτη φορα δωσαμε την μιζα για να περασει και εμεινε με την εντιπωση οτι περασε με το σπαθι της και δεν της το ειπαμε ουτε θα της το πουμε αυτη ειναι η ΑΛΗΘΕΙΑ !

  1. avatar Έλληνας πλλιτης

   Και πληρώσατε για να πάρει η κόρη σας δίπλωμα ;;; Αφού δεν ήταν ικανή να οδηγήσει ,πληρώσατε για να βγάλετε έναν δολοφόνο στην κυκλοφορία...Συννενοχη λέγεται αυτό σε εγκλημα

 6. avatar ΜΗΤΣΣΣΣΣ

  τους βγαζουν το χερι απο το μελι και τσινανε

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει