Στη σύσταση Ομάδας Συντονισμού και Αγώνα προχώρησαν οι κάτοικοι της Βιάννου, με απώτερο σκοπό να αντιδράσουν στην αποψίλωση των υπηρεσιών.

Με ανοιχτή επιστολή στους, που δημοσιεύει το flashnews.gr,  καλούν τους απανταχού Βιαννίτες και φίλους της Βιάννου να συσπειρωθούν, ώστε να στήσουν «μπέτη» στην επαπειλούμενη ερημοποίηση της περιοχής.

Ολόκληρο το κείμενο του καλέσματος έχει ως εξής:

«Αγαπητοί Βιαννίτες και φίλοι της Βιάννου, εμείς, που ενσυνείδητα και από αγάπη, επιλέξαμε να ζήσουμε στον τόπο μας, πιστοί στα ρήματα των προγόνων μας και φυλάμε Θερμοπύλες, πήραμε την απόφαση να επικοινωνήσουμε μαζί σας και να ζητήσουμε τη βοήθειά σας, για κάτι πολύ σοβαρό που συμβαίνει στην αγαπημένη μας Βιάννο. Αναφερόμαστε στην συνεχή υποβάθμισή της από την επίσημη πολιτεία, η οποία, μετά το κλείσιμο του ΟΤΕ, της ΔΕΗ και του Αγρονομείου, προχώρησε και στην απομάκρυνση του Ειρηνοδικείου! Το ιστορικό Ειρηνοδικείο Βιάννου, ύστερα από εκατό (100) και πλέον έτη απρόσκοπτης παροχής των υπηρεσιών δικαιοσύνης και που μόνον οι Γερμανοί εισβολείς ανέστειλαν πρόσκαιρα την λειτουργία του, έβαλε «λουκέτο» με πολιτική απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης!

Όπως θα έχετε πληροφορηθεί, σειρά παίρνουν το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο και θα ακολουθήσουν το Ταχυδρομείο και η Αστυνομία! Μπροστά σ’ αυτή την δραματική πραγματικότητα, δεν μπορούσαμε να μείνουμε απαθείς. Προβήκαμε λοιπόν στη σύσταση Ομάδας Αγώνα, με σκοπό να αντιδράσουμε, ακόμη και με ανορθόδοξες μεθόδους, αδιαφορώντας για τις οποιεσδήποτε συνέπειες, προκειμένου να υπερασπιστούμε τις μνήμες των προγόνων μας, την ιστορία και τα δίκαια του τόπου μας. Κάνουμε έκκληση σε κάθε Βιαννίτη όπου κι αν κατοικεί, αλλά και σε κάθε μας φίλο, να έρθουν σε επικοινωνία μαζί μας, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και είμαστε βέβαιοι, για τη δικαίωση του αγώνα μας. Έχουμε ευθύνη απέναντι στις μνήμες των προγόνων μας, απέναντι στην μακραίωνα ιστορία του τόπου, αλλά και απέναντι στους απογόνους μας και επουδενί θα επιτρέψουμε την ερημοποίηση της γενέθλειας γης. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την απορφάνιση των δημοσίων υπηρεσιών, οι οποίες δημιουργήθηκαν για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων και συνεπακόλουθα, για την ανάπτυξη της ορεινής και απομακρυσμένης μας περιοχής.

Σε κανένα μας δεν επιτρέπεται να αδρανήσει και να αδιαφορήσει. Όλοι πρέπει να συστρατευθούμε, ώστε να βάλουμε φρένο σε όσους κατεργάζονται να καταστήσουν τον ιστορικό μας τόπο μας, τόπο εξορίας».