Τα αρώματα της αθωνικής θάλασσας πλημμύρισαν τη Στουτγάρδη. Το Mount Athos Area Gourmet βρέθηκε για άλλη μια φορά στη Γερμανία, προκειμένου να παρουσιάσει menu, πιάτα και οίνους από τη θεματική εβδομαδιαία ενότητα με τίτλο «Η Μοναστηριακή Κουζίνα», η οποία θα πραγματοποιηθεί στην προ του Άθω περιοχή, στη Χαλκιδική, από τις 27 Μαΐου μέχρι τις 2 Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα, στο ελληνικό restaurant Dionysos im Hirch της Στουτγάρδης παρουσιάσθηκαν: προορισμός ως τόπος πολυμορφικών διακοπών, οι δραστηριότητες και οι προοπτικές που προσφέρει το Mount Athos Area Gourmet στους Γερμανούς θεματικούς επισκέπτες, η ιστορία της αθωνικής πολιτείας, ως μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς,

Προβλήθηκαν και δοκιμάσθηκαν αγιορείτικοι οίνοι από το Μετόχι Χρωμίτσας της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος και από το Μυλοπόταμο της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας.

Επιπρόσθετα εκπρόσωποι γερμανικών τουριστικών γραφείων, τα οποία ήδη ξεκίνησαν συνεργασία με επιχειρήσεις της περιοχής, παρουσίασαν στο κοινό τις διαδικτυακές προτάσεις τους και τα οινικά προγράμματα διακοπών που εκπόνησαν, προτείνοντας μια «διαδικτυακή επίσκεψη» στους συγκεκριμένους ιστοχώρους.

Παράλληλα προσφέρθηκε μοναστηριακό menu, εμπνευσμένο από το βιβλίο με τίτλο «Μαγειρική του Αγίου Όρους», του Μοναχού Επιφάνιου του Μυλοποταμινού, το οποίο κυκλοφορεί μεταξύ άλλων και στη γερμανική γλώσσα και διατίθεται πλέον στη γερμανική αγορά.