Το όπλο από το οποίο έφυγε η «αδέσποτη» σφαίρα που τραυμάτισε βαρύτατα την 8χρονη το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα αναζητούν οι Αρχές.

Για το λόγο αυτό αναμένεται σήμερα στη Θήβα ειδικό κλιμάκιο από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αθήνας προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες για τον εντοπισμό του όπλου.

Παρά την αφαίρεση της σφαίρας από το κεφάλι του 8χρονου κοριτσιού αργά το βράδυ της Κυριακής, τα επόμενα 24ωρα είναι πολύ κρίσιμα για το μικρό κορίτσι.

Η 8χρονη νοσηλεύεται διασωληνωμένη με μηχανική υποστήριξη αναπνοής στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς της που δεν μπορούν να πιστέψουν το κακό που τους βρήκε.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα, κατά τη διάρκεια του γλεντιού, όταν το κοριτσάκι έπαιζε αμέριμνο στην αυλή του σπιτιού του. Ξαφνικά σωριάστηκε στο έδαφος, τρομάζοντας τους γονείς της, οι οποίοι, όταν έτρεξαν κοντά της, διαπίστωσαν πως έχανε αρκετό αίμα από το κεφάλι.

Ο πατέρας της 8χρονης, σε δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό Οpen TV, μίλησε μέσα από το νοσοκομείο για τις δραματικές στιγμές που βιώνει: «Δεν μπορώ να το πιστέψω. Ήμασταν όλοι μαζί έξω, το παιδί έπαιζε με τα αδέρφια του και το ξαδερφάκι του. Ξαφνικά το είδαμε με τα αίματα. Μακάρι να πάνε όλα καλά και θα μιλήσουμε μετά, δεν αντέχω…».

Στο κανάλι μίλησε και ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε το μικρό κοριτσάκι. «Ακούσαμε φωνές, κλάματα και σηκώθηκα με τον πατέρα της και είδαμε το κοριτσάκι αναίσθητο και αιμόφυρτο, όλο του το πρόσωπο ήταν γεμάτο από αίματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι έρευνες της αστυνομίας εστιάζονται στις Θεσπιές και στο διπλανό χωριό Λεοντάρι, ως δύο πιθανά σημεία από τα οποία προήλθε η αδέσποτη σφαίρα.

Μάλιστα αναμένεται αύριο να μεταβεί στη Θήβα κλιμάκιο από τα εγκληματολογικά εργαστήρια στην Αθήνα, για να διεξάγει σχετικές έρευνες.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο της Θήβας, όπου μεταφέρθηκε, διαπίστωσαν ότι το παιδί έφερε τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι και μάλιστα πως η σφαίρα ήταν σφηνωμένη στο κρανίο του. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του παιδιού στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, ενώ από εκεί μεταφέρθηκε τελικά στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένο.