Εντολή στην κτηματική υπηρεσία έχει δοθεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ώστε να βρεθεί κτήριο που θα στεγάσει το ΑΤ Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΔΣ της ΠΟΑΣΥ, Θεόφιλο Παπαδάκη, το διατηρητέο κτήριο που στεγάζεται το ΑΤ στην Αριστοτέλους ανήκει στη ΓΑΙΑΟΣΕ η οποία το έχει ζητήσει ώστε να το εκμεταλλευτεί για τουριστικούς λόγους.

«Η λειτουργία του αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την ασφάλεια των κατοίκων της Θεσσαλονίκης, καθώς αστυνομεύει τον μισό και σχεδόν παραπάνω γεωγραφικό τομέα του Δήμου Θεσσαλονίκης και όλο το κέντρο της πόλης. Είναι ένα τμήμα με μεγάλη γεωγραφική αρμοδιότητα στην Βόρεια Ελλάδα καθώς προέρχεται από την συγχώνευση 3 πρώην αστυνομικών τμημάτων», δηλώνει στο newsbeast.gr ενώ δεν κρύβει τον προβληματισμό του καθώς όπως λέει:

«Δυστυχώς στην μεταμνημονιακή Ελλάδα η Ελληνική Αστυνομία αντιμετωπίζει σοβαρό στεγαστικό πρόβλημα. Κάθε χρόνο για την στέγαση των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ, δίνονται πολλά χρήματα για ενοικίαση σε ιδιώτες, ενώ μπορούν να στεγαστούν σε κτήρια του ελληνικού δημοσίου».

Ωστόσο ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ διαβεβαιώνει ότι το νέο κτήριο θα βρίσκεται πάλι σε κεντρικό σημείο της πόλης, ενώ η μετεγκατάσταση δεν πρόκειται να γίνει άμεσα.

Δηλώνει μάλιστα ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχούν οι Θεσσαλονικείς, καθώς σημασία δεν έχουν τα κτήρια που στεγάζονται οι υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, αλλά η δύναμη των αστυνομικών που εργάζονται νυχθημερόν σε αυτά.