Το «μπαλάκι» στην κυβέρνηση πετούν τώρα οι εργαζόμενοι του μετρό, οι οποίοι απεργούν για όγδοη συνεχόμενη ημέρα.

Οι απεργοί καταθέσαν πρόταση στη κυβέρνηση, με την οποία εκφράζουν την πρόθεσή τους να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις, αν γίνει δεκτό το αίτημά τους για ισχύ της υπάρχουσας ΣΣΕ μέχρι τη λήξη της μετενέργειάς της και έναρξη διαλόγου για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

«Κατανοώντας το επιβατικό κοινό και τις δυσκολίες μετακίνησής τους, είμαστε διατεθειμένοι εφόσον η κυβέρνηση δεσμεύεται για τα παραπάνω να αναστείλουμε προσωρινά τις κινητοποιήσεις μας», αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Το θέμα των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς τίθεται επί τάπητος σε συνάντηση που έχει αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με τον αρμόδιο υπουργό, Κωστή Χατζηδάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά την εκπνοή του τελεσίγραφου που έστειλε χθες στους απεργούς η κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από την απεργία στο μετρό «χειρόφρενο» τραβάνε από τις 12:00 έως τις 16:00 ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ, ενώ οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 17:00 προκειμένου να πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση. Κανονικά λειτουργούν τα τρόλεϊ και ο προαστιακός