Κατάληψη στα γραφεία της ΕΥΑΘ και πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης έκαναν οι εργαζόμενοι στην Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, με αίτημα να μην προχωρήσει η κυβέρνηση στην ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης.

Για σήμερα το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί να ενημερώσει το ΤΑΙΠΕΔ την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, με τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν ότι επιχειρείται το ξεπούλημα της εταιρίας. Τονίζουν πως η ιδιωτικοποίηση των δικτύων ύδρευσης απέτυχε σε όσες χώρες του εξωτερικού εφαρμόστηκε και σημειώνουν ότι «το νερό δεν είναι εμπόρευμα, είναι ζωή».

Με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επισημαίνει ότι η κυβέρνηση θέλει να μετατρέψει το νερό από φυσικό αγαθό σε εμπόρευμα για να το πουλήσει. Όπως αναφέρει «στα σχέδια της κυβέρνησης είναι να παραχωρηθεί η ΕΥΑΘ για 30 χρόνια σε ιδιώτες, έναντι του ποσού των 157 ευρώ ανά υδρόμετρο. Η εταιρία έχει 21 εκατομμύρια ευρώ καθαρά κέρδη, διαθέτει στα ταμεία της 26 εκατομμύρια, αξιολογείται στα 80 εκατομμύρια ευρώ!».