Παράταση για την παραχώρηση αγροτικής γης σε αγρότες και ανέργους

Νομοθετική ρύθμιση στα σκαριά από τον Αραχωβίτη


ΕΛΛΑΔΑ
19:16
10/04/2019
Παράταση για την παραχώρηση αγροτικής γης σε αγρότες και ανέργους
2
loading

Σε νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να παραταθεί η παραχώρηση χρήσης αγροτικών ακινήτων σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ή άνεργους εγγεγραμμένους στο μητρώο ανέργων του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), αναμένεται να προβεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, μετά από σχετικό αίτημα της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ «λόγω αδυναμίας των Περιφερειών να εφαρμόσουν τον ν. 4061/12, στο σύνολο των εκτάσεων αναφοράς του και με το κίνδυνο να μείνουν εκτάσεις αναξιοποίητες επειδή έχουν λήξει οι παρατάσεις παραχώρησης από τις οικείες Περιφέρειες, με βάση την παράγραφο 2 του άρθρου 141 του ν. 4537/18 (ΦΕΚ Α' 84/15-05-2018), γνωστοποιούμε ότι η εν λόγω νομοθετική ρύθμιση θα καλύψει την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο έως την 31-10 -2019».

Σημειώνεται ότι η επικείμενη νομοθετική ρύθμιση θα δώσει πρόσθετη δυνατότητα στους περιφερειάρχες να παραχωρούν για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο (που λήγει την 31-10-2019), τις αδιάθετες εκτάσεις σε νέους γεωργούς και επαγγελματίες αγρότες.

Τέλος, το ΥΠΑΑΤ μέσω της ανακοίνωσής τους καλεί τις Περιφέρειες «να συνεχίσουν την διαδικασία εφαρμογής του ν. 4061/12 για την παραχώρηση των αγροτικών εκτάσεων διότι δεν θα δοθεί άλλη αναβολή εφαρμογής του νόμου».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Θα θα

    Τα χωραφια του πατερα σου θα μηρασης

  2. avatar Οι περισσότεροι είναι άνεργοι από,

    Γεννησιμιού τους!!!
    Επαγγελματιες κηφήνες.
    Δώστε τους χωράφια για να επινοικιασουν σε άλλους και να συνεχίσουν να καθονται

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει