Νέος «πόλεμος» ανακοινώσεων ξέσπασε ανάμεσα σε ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ, καθώς η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο συνδικαλιστικών οργανώσεων κλιμακώνεται.

«Σε δελτίο τύπου του Π.Α.ΜΕ, κομματικού βραχίονα του ΚΚΕ, αναφέρεται ότι “Με μια αιφνιδιαστική και πειθαρχημένη κίνηση τις πρώτες πρωινές ώρες οι δεκάδες εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ, μαζί με συνδικαλιστές από συνδικάτα όλης της χώρας έκαναν φύλλο και φτερό τα μαφιόζικα σχέδια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ που είχε μετατρέψει το χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου σε ένα σφραγισμένο φρούριο”. Ακολούθησαν δηλώσεις στελεχών τους που έκαναν λόγω για “συντεταγμένες, πειθαρχημένες και ‘ειρηνικές’ παρεμβάσεις του Π.Α.ΜΕ”. Με τον ίδιο “συντεταγμένο”, “πειθαρχημένο” και “ειρηνικό” τρόπο έδρασαν και στην κατάληψη του κτιρίου της ΓΣΕΕ το πρωινό της ίδιας ημέρας» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, «πρόκειται για την απόλυτη παραδοχή της παράνομης λειτουργίας του συγκεκριμένου κομματικού βραχίονα, το οποίο, ούτως ή άλλως, εδώ και πολλά χρόνια μετά την ίδρυσή του ενεργεί εκτός νόμου, δεν είναι συνδικαλιστική οργάνωση, δεν έχει καταστατικό, δεν είναι νομικό πρόσωπο αναγνωρισμένο από το Πρωτοδικείο, δεν λογοδοτεί σε καμία αρχή για οικονομικά του πεπραγμένα (καίτοι εισπράττει χιλιάδες ευρώ με οικονομικές εξορμήσεις ετησίως) και απολαμβάνει απόλυτης Διοικητικής, Φορολογικής, Ποινικής και Αστικής “ασυλίας” από Κυβερνήσεις και Αρχές. Δίνουμε στη δημοσιότητα ένα μικρό μέρος οπτικοακουστικού υλικού με τη “δημοκρατική” δράση του Π.Α.ΜΕ, τόσο στη Ρόδο κατά την προσπάθεια μιας δημοκρατικής οργάνωσης όπως η ΓΣΕΕ να διεξάγει το δημοκρατικό της συνέδριο, όσο και στο κτίριο της ΓΣΕΕ. Τα “καλύτερα” βεβαίως έπονται…», αναφέρει ακόμα η ΓΣΕΕ, δίνοντας στη δημοσιότητα το παρακάτω βίντεο:

ΠΑΜΕ: Έχουν στρογγυλοκάτσει πάνω στο σβέρκο των εργαζομένων

«Αυτοί που προσπαθούν να βρουν τρίχα για να πιαστούν και στηρίζονται σε μπράβους, νονούς της νύχτας, φασίστες, security, αστυνομία και ασφαλίτες, που λειτουργούν με πρακτικές μαφίας πίσω από κλειδαμπαρωμένες πόρτες και face control, ψάχνοντας να κάνουν συνέδριο χωρίς δημοσιογράφους στα πιο απομακρυσμένα μέρη της χώρας αλλά πάντα σε πολυτελή ξενοδοχεία, είναι οι ίδιοι που έχουν στρογγυλοκάτσει πάνω στο σβέρκο των εργαζομένων», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

«Είναι οι άνθρωποι της εργοδοσίας μέσα στις γραμμές των συνδικάτων, ένας καλοταϊσμένος μηχανισμός, μια αριστοκρατική ελίτ που ο ετήσιος μισθός πχ του προέδρου της ΓΣΕΕ, αγγίζει τον μηνιαίο βασικό μισθό τουλάχιστον 150 εργαζομένων.

Επιπλέον θυμίζουμε πως ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου της ΓΣΕΕ και πρόεδρος της ΟΙΥΕ Καραγεωργόπουλος, εμπλέκεται σε 4 επιχειρήσεις (Fortuna SA, Φουρτούνα Εκπαιδευτική, Goodmorning sa, Lokats Investments sa) και στο συνέδριο της Ομοσπονδίας των Ιδιωτικών Υπαλλήλων ήρθε με στρατό από μπράβους.

Κατανοούμε το άγχος και τον πανικό των εργατοπατέρων της συνδικαλιστικής μαφίας! Γνωρίζουν καλά πως εφόσον ξεκινήσει το Συνέδριο της ΓΣΕΕ με πραγματικούς εργαζόμενους, χωρίς νόθους και εργοδότες, θα βγουν στη φόρα και άλλα…», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Είχε προηγηθεί ένα δηκτικό βίντεο για όσα συνέβησαν στο περιθώριο του επεισοδιακού 37ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ το οποίο δημιούργησε και δημοσίευσε το ΠΑΜΕ.

Σε αυτό παρουσιάζεται ένας… χιμπατζής εργατοπατέρας, τον οποίον το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί τους εργαζόμενους να «μην τον ταΐζετε», καθώς είναι «επικίνδυνος», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.