Σχεδόν μία εβδομάδα χρειάστηκε η Αλεξία Έβερτ για να συνέλθει από το σοκ. Πριν από μερικές ημέρες το Εφετείο Αθηνών ανέτρεψε την ποινή διετούς φυλάκισης, η οποία είχε επιβληθεί πρωτοδίκως στον κ. Δημήτρη Ρολόγη, τον νευροχειρουργό που, όπως ακράδαντα πιστεύει η κυρία Έβερτ, ευθύνεται για το ότι το 2005 μετά από χειρουργικές επεμβάσεις στον εγκέφαλο έμεινε σχεδόν «φυτό» ο σύζυγός της, Γιώργος Αλβέρτης.

Η κυρία Έβερτ, με επιστολή που έστειλε στο «Πρώτο Θέμα» εξαπολύει μύδρους κατά του «μεγαλογιατρού», τον οποίο θεωρεί υπεύθυνο για τη δυστυχία που χτύπησε την οικογένειά της.

Ο συζυγός της υποβλήθηκε το 2005 σε επέμβαση για την αφαίρεση καλοήθους κύστης από τον εγκέφαλο. Οι γιατροί διαβεβαίωναν το ζευγάρι ότι η επέμβαση ήταν απλή και ακίνδυνη.

Ωστόσο, ο Γιώργος Αλβέρτης, ο οποίος μπήκε υγιής και δυνατός στο νοσοκομείο, πήρε εξιτήριο όντας ένα «ανάπηρο παιδί» όπως γράφει η κ. Έβερτ, «ανίκανο να αυτοεξυπηρετηθεί».

Ένας εκ των γιατρών που έκαναν τις επεμβάσεις, ο Δημήτρης Αγγελιδάκης, αυτοκτόνησε το 2010, συντετριμμένος πιθανότατα από την εμπλοκή του στην υπόθεση Αλβέρτη.

Ο τρίτος γιατρός, Αθ. Γρίβας έχει απαλλαγεί από την κατηγορία για πρόκληση βαρειάς σωματικής βλάβης εξ’ αμελείας.
Στην επιστολή της η κ. Έβερτ εξηγεί πως έχει χάσει τον σύζυγο και πατέρα του παιδιού της, παρόλο που εκείνος εξακολουθεί να βρίσκεται δίπλα της.

Η τιμωρία του κ. Ρολόγη ήταν κάτι στο οποίο είχε εναποθέσει τις ελπίδες της η κ. Έβερτ. Ωστόσο, το Εφετείο αρνήθηκε τελικά αυτή τη δικαίωση που περίμενε με τόση αγωνία.

«Ο αγώνας μας δεν θα φέρει τους ανθρώπους μας ξανά πίσω. Δεν θα δώσει στον Γιώργο, που σήμερα αγαπώ ακόμη περισσότερο από πριν, την ικανότητα να ζήσει αξιοπρεπώς και να σταθεί δίπλα στον γιο του ως πατέρας. Θα μας δώσει όμως λίγη δύναμη να συνεχίσουμε με υπερηφάνεια τη ζωή μας, και ίσως θα αποτρέψει κάποιους άλλους να καταστρέψουν άλλες οικογένειες», αναφέρει η Αλεξία Έβερτ στο συγκινητικό της γράμμα.