Η διαφθορά αποτελεί μείζον πρόβλημα στις χώρες όπου η οικονομική κρίση είναι εντονότερη και η καταπολέμησή της, ειδικά για την Ελλάδα, η οποία διολισθαίνει από χρόνο σε χρόνο σε χειρότερη θέση στην σχετική κατάταξη, αποτελεί ένα από τα «κλειδιά» για να βγει από το τούνελ της ύφεσης, επισήμανε σήμερα, δίνοντας στην δημοσιότητα την ετήσια έκθεσή της, η μη κυβερνητική οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια.

Η Ελλάδα υποβαθμίστηκε κατά 14 θέσεις από πέρυσι στην λίστα της διαφθοράς που περιλαμβάνει 176 χώρες, γεγονός που, σύμφωνα με τον Κόμπους ντε Σβαρτ, εκπρόσωπο της Διεθνούς Διαφάνειας, αποτελεί ένα «κουδούνι συναγερμού» για την κυβέρνηση της Αθήνας, αφού πρόκειται για μία «καθόλου καλή» επίδοση.

Η καταπολέμηση της διαφθοράς «αποτελεί ένα από τα κλειδιά για να βγει η χώρα από την οικονομική κρίση», τόνισε

Ο ίδιος χαρακτήρισε γενικά «απογοητευτικό» το επίπεδο της διαφθοράς στη ζώνη του ευρώ, επισημαίνοντας πως στις χώρες όπου η κρίση είναι εντονότερη, όπως η Ιταλία και η Ελλάδα, το φαινόμενο αποτελεί ένα «μείζον πρόβλημα».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.