Η αύξηση της εγκληματικότητας και η αδυναμία της Αστυνομίας να εγγυηθεί την ασφάλεια ανάγκασε του κατοίκους και τις τοπικές αρχές στο Ζευγολατιό Κορινθίας να αναθέσουν την νυχτερινή φύλαξη των περιουσιών τους σε εταιρεία security, η οποία άρχισε τις περιπολίες από το βράδυ της Δευτέρας.

Η πρωτοβουλία αυτή εκδηλώνεται από το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ζευγολατιού ”ΚΟΙΝΩΝΙΑ”» σε συνεργασία με το δήμο Βέλου – Βόχας και αναπτύσσεται υπό την αιγίδα της εθελοντικής ομάδας του δήμου Βέλου – Βόχας ”ΑΡΩΓΗ”.

Οι περιπολίες σε πρώτη φάση αφορούν κυρίως 240 σπίτια, καταστήματα κι επιχειρήσεις, των οποίων οι ιδιοκτήτες διέθεσαν τα απαραίτητα χρήματα, για τη φύλαξή τους.

Επιθυμία τόσο της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Ζευγολατιού «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», όσο και του δήμου Βέλου – Βόχας, είναι να αυξηθεί ο αριθμός των κατοίκων που θα πληρώσουν για φύλαξη της περιουσίας τους, και τον Ιανουάριο να ξεπεράσει το όριο των 250 σπιτιών, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να χρησιμοποιούνται από την εταιρεία security δύο οχήματα για τις περιπολίες.

Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, φαίνεται πως η κίνηση αυτή βρίσκει μιμητές κι έχει ενεργοποιήσει κατοίκους και άλλων περιοχών της Κορινθίας.