Η μεγάλη αλλαγή για τους ασφαλισμένους με τα βιβλιάρια υγείας

Πώς θα εξυπηρετούνται - Για «άλμα» κάνει λόγο ο Τάσος Πετρόπουλος


ΕΛΛΑΔΑ
16:45
25/01/2019
Η μεγάλη αλλαγή για τους ασφαλισμένους με τα βιβλιάρια υγείας
7
loading

Μια σημαντική αλλαγή έρχεται για τους ασφαλισμένους, με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης να κάνει λόγο για ένα «άλμα» σε σχέση με τη μεγάλη καθυστέρηση που υπήρχε στο παρελθόν, στις εξυπηρετήσεις των πολιτών.

«Εκείνο το βήμα που κάνουμε τώρα είναι άλμα σε σχέση με την μεγάλη καθυστέρηση που υπήρχε στο παρελθόν, στις εξυπηρετήσεις των πολιτών. Είναι η κατάργηση του βιβλιαρίου υγείας και δεν είναι μόνο αυτό. Είναι η ασφαλιστική ενημερότητα που θα την παίρνουν μέσω υπολογιστή», δήλωσε ο κ. Πετρόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο, 105,5».

«Θα αρκεί ο αριθμός που έχει ο κάθε ασφαλισμένος, δεν χρειάζεται να κουβαλάει χαρτιά και βιβλιάρια. Ούτε καν να πηγαίνει στο φαρμακείο τις συνταγές. Θα εμφανίζονται κατ' ευθείαν στον υπολογιστή του φαρμακείου, από τον γιατρό που δίνει την εντολή», συμπλήρωσε ο υφυπουργός.

Όσον αφορά στις 120 δόσεις για παλαιές οφειλές προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, είπε ότι «θα τις κάνουμε, δουλεύουμε πυρετωδώς για να γίνει η εφαρμογή. Μας νοιάζει να υποστηριχθεί μηχανογραφικά με σωστό τρόπο η διάταξη που θα ψηφιστεί και θα γίνει. Έχει ολοκληρωθεί, είναι "τελειωμένες" οι δόσεις και το "κούρεμα" των ασφαλιστικών οφειλών», κατέληξε ο κ. Πετρόπουλος, αφού επιβεβαίωσε ότι θα πρέπει να αναμένονται τον Μάρτιο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar john pen

  Ο εφκα ειναι ενοποιημενος φορεας διαλυσης, 100% χειροτερος απο τα επιμερους ταμεια του.
  Στην ελλαδα ειναι αδυνατη η συμβιωση πολιτη και κρατους, που ειναι η ζουγκλα των νομων που βασιλευει ο νομος της ζουγκλας.

 2. avatar Byron7

  Συγχαρητήρια! Καλό θα ήτανε μια που γίνεται η κατάργηση του βιβλιαρίου οι ασφαλισμένοι οι οποίοι εξυπηρετούνται από φαρμακεία νοσοκομείων να μην αναγκάζονται να πηγαίνουν σε αυτά κάθε μήνα αλλά 1 φορά το 3μηνο η' εξάμηνο ανάλογα με το για πόσο χρονικό διάστημα τους δίνει ο γιατρός συνταγές.

 3. avatar Ομογενής Κογκολεζος

  Μας δουλεύουν τα περισσότερα αρχεία τους ειναι Αρτζι Μπούρτζι και Λούλας. Γι τι ψηφιοποιημένο μιλάνε οταν τα αρχεία των ασφαλιστικών ταμείων ειναι ανύπαρκτα και όσα υπαρχουν ειναι λάθος.

 4. avatar ΗΔΦΗΦΗΣΔΦΗΦΓΔ

  Μια σημαντική αλλαγή έρχεται για τους ασφαλισμένους,
  ΕΡΧΕΤΑΙ, ΕΧΟΥΜΕ 2019 ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΚΟΜΑ ΕΡΧΟΜΑΙ, ΣΤΟ ΕΞΟΧΙΚΟ ΣΟΥ ΟΜΩΣ ΕΒΑΛΕΣ ΤΟ ΤΖΑΚΙ Ε;

 5. avatar SER 30

  '' Είναι η ασφαλιστική ενημερότητα που θα την παίρνουν μέσω υπολογιστή», δήλωσε ο κ. Πετρόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο, 105,5».'' ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ . ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ / ΘΕΜΑ / ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΟΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΗΜΙ ΥΠΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΚΟΥΕΙ ΤΟ 0 , 3 9 % ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ . ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ . ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΩΑ ΜΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΖΩΑ .

 6. avatar ΣΩΣΤΑ

  ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΕΤΕ ΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ

  1. avatar ναι να μη σπασουν τα αυγα…..

   αργα και σταθερα η προδοσια και η καταστροφη

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει