Ένταση επικράτησε στη Θεσσαλονίκη έξω από το συνεδριακό κέντρο Νικόλαος Γερμανός της Helexpo όπου σήμερα διεξάγεται η 3η Ελληνογερμανική Συνέλευση του Ελληνογερμανικού Δικτύου Περιφερειών – Δήμων – Πολιτών, με τη συμμετοχή και του Γερμανού υφυπουργού Εργασίας Χανς Γιόακιμ Φούχτελ.

Στο σημείο έφθασαν εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που επιχείρησαν να εισβάλουν στο κτήριο, τους απώθησαν ωστόσο άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονται εκεί.

Προηγήθηκε κυνηγητό μεταξύ των δύο πλευρών γύρω από τους χώρους της έκθεσης , αλλά οι διαδηλωτές κατάφεραν τελικά να φθάσουν έξω από το συνεδριακό κέντρο.

Ομάδα από τους συγκεντρωμένους, που διαδήλωναν κατά της διαθεσιμότητας, προπηλάκισε και μέλη της γερμανικής αντιπροσωπείας.

Λάδι στη φωτιά έριξαν οι χθεσινές δηλώσεις του Φούχτελ σχετικά με την αποδοτικότητα των ελλήνων εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Συγκεκριμένα, ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας δήλωσε ότι «για εργασίες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτούνται 3.000 εργαζόμενοι στην Ελλάδα, ενώ στη Γερμανία η δουλειά διεκπεραιώνεται με 1.000 άτομα».