Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, με αιχμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το σύστημα διορισμών.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης προγραμματίζουν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 3 το μεσημέρι στη βουλή.

«Συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά ενωμένοι. Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου για τους διορισμούς και τις προσλήψεις μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών» αναφέρουν σε ανακοινώσεις τους οι εκπαιδευτικοί.

Η ΔΟΕ έχει προκηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία και η ΟΛΜΕ 3ωρη στάση εργασίας. Η 3ωρη στάση προκηρύσσεται από τις 11.00 π.μ. έως τις 14.00 μ.μ. για τα πρωινά σχολεία και τις 3 πρώτες ώρες του προγράμματος για τα απογευματινά και εσπερινά σχολεία.

Κκατόπιν της υποβολής αιτημάτων Συλλόγων  Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιφέρειας (Σάμου, Ικαρίας-Φούρνων), οι οποίοι θέλουν να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αλλά για να για επιστρέψουν στις περιοχές τους υπάρχει η δυνατότητα μετακίνησης μόνο την Τρίτη, η ΔΟΕ κηρύσσει και 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας στις 15/1 από τις 8:00 έως τις 11:00.