Άρση της κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων, που είχε επιβληθεί από χθες σε τμήματα βασικών οδικών αξόνων, ανακοίνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό από τον κόμβο Βέροιας έως τον κόμβο Πολυμύλου, από το 516ο έως το 548ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών – Ευζώνων, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Λαγκαδά – Σερρών – Προμαχώνα από το 33ο έως το 95ο χιλιόμετρο και στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Φλώρινας (από το 86ο έως το 129ο χιλιόμετρο). Άρση απαγόρευσης ισχύει επίσης στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Νέου Πετριτσίου (από το 22ο έως το 81ο χιλιόμετρο). Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε και στην επαρχιακή οδό Κιλκίς – Πολυκάστρου από το ύψος του Χωρυγίου έως την πόλη του Κιλκίς, όπου είχε διακοπεί.

Στο μεταξύ, βάσει στοιχείων που ανακοινώθηκαν στις 11:30, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας λόγω του παγετού και της χιονόπτωσης.

Αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται σε όλο το εθνικό, επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο, πλην της Εγνατίας Οδού, στο νομό Ημαθίας, σε όλο το εθνικό, επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο του νομού Πέλλας. Στον νομό Κιλκίς είναι απαραίτητες οι αλυσίδες σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο, πλην των επαρχιακών οδών Κιλκίς – Πολυκάστρου και Δροσάτου – Δοϊράνης.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα σε όλο το εθνικό, επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο των Σερρών, πλην του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού Λαγκαδά – Σερρών – Προμαχώνα και της εθνικής οδού Δράμας – Αμφίπολης.

Αλυσίδες χρειάζονται και σε αρκετά τμήματα του οδικού δικτύου της Χαλκιδικής, συγκεκριμένα στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη), όπως επίσης από το 49ο έως το 63ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου (μέσω Παλαιοκάστρου).

Αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στις επαρχιακές οδούς Παλαιοκάστρου– Ταξιάρχη, Νεοχωρίου – Βαρβάρας – Ολυμπιάδος, από το 15ο έως το 21ο χιλιόμετρο Ρεντίνας – Ουρανούπολης, καθώς και στον επαρχιακό δρόμο Παλαιόχωρας – Νέας Απολλωνίας. Με αλυσίδες πρέπει να κινούνται οι οδηγοί μέσα στους οικισμούς Βάβδου, Σανών, Δουμπιών και Παλαιόχωρας, στη δασική οδό Πολυγύρου – Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά) και σε όλο το μήκος του οδικού δικτύου του Αγίου Όρους.